PRAVO IME TONIJA CETINSKOG JE IZNENAĐENJE VEČERI: Evo šta mu piše u rodnom listu, ovako se pjevač zapravo zove

0

On je poznat po nadimku javnosti. Toni Cetinski, popularni hrvatski muzičar važi za jednog od omiljenih pjevača na ovim prostorima, definitivno.

Mnogi obožavaju njegove pjesme, on se trudio u javnosti pojavljivati samo kad treba o poslu govoriti, a rijetko kad je pričao o privatnom životu koji vodi.

Njegovi najvjerniji obožavatelji možda i ne znaju koje je puno ime Tonija cetinskoj.

Da li ste znali da se pjevač zove ENTONI CETINSKI, dok mu je Toni samo nadimak? Da, dobro ste pročitali, ENTONI je njegovo pravo ime.

Toni Cetinski je omiljen u cijelom regionu, smatra se jednim od boljih muških vokala na ovim prostorima.

Ovaj Vrsni pjevač je rođen u Puli u Hrvatskoj 1969. godine, otac mu je bio čuveni muzičar Mirko Cetinski, Toni je tako od njega naslijedio svoj talenat za muziku, smatra se jednim od najboljih pjevača.

Vinka Cetinski je majka poznatog pjevača, ona je bila i zamjenica ministra turizma u Vladi RH, a Tonijev mlađi brat Mateo se bavi TV menadžmentom i komunikacijom, u Bolonji je diplomirao, dok je magistraturu završio u New Yorku u SAD-u.

Toni je podjednako volio sport i muziku, on je skijanje trenirao, odbojku, rukomet, tenis, košarku, volio je motociklizam i brzu vožnju, pa je u Rovinju često vozio trke kao tinejdžer.

Kao da je predodređeno bilo da Toni postane muzičar kakav je danas, imao je 15 godina kad je krenuo nastupati na raznim festiovalima, svirao je gitaru u nekim lokalnim bendovima, a zna svirati bubnjeve, klavijaturu, klavir, bas gitaru, nekad je imao dugu i kovrdžavu kosu koja je bila njegov zaštitni znak, pa je Toni imao nadimak slatkica.