Popularni jutjuber Mirko Rašić je pronađen mrtav u Surčinu u jendoj hali. Kako saznaju mediji, njegovo je tijelo pronašao njegov kolega. Inače, Mirko Rašić je imao i svoj jutjub kanal na koji je postavljao razne klipove o automobilima. Objaljivao je često snimke u kojima savjetuje vozače šta je potrebno da izbjegavaju i kako da automobil zaštite od oštećenja. Mirko je bio automehaničar i influenser iz Beograda, a radio je skupa sa ocem od devete godine. Posljendjih godina je psotao influnser iz oblasti mehanike i automobilizma.

Djelio je stručno znanje sa svojim kolegama, a njegov način interpretacije na mrežama je privukao mnogo zaljubljeika u automobile i mehaniku. Razbijao je predrasude da su automehaničari prljavi, a često i nepošteni majstori. Jutjub kanal koji nosi njegovo ime ima skoro sto pedeset hiljada pratilaca. Svojim je kanalom uspijevao motivisati i ohrabriti mnoge klince da se školuju u ovom pravcu.

“Cijela ideja je protekla od toga što mi je dosadilo da nas sve automehaničare gledaju stereoripski, generaliziraju da smo prevaranti koji samo želimo da ljudima uzmemo što je više moguće para i da mi ne volio auto kao što bi oni željeli i da smo u većini slučajeva nepismeni, da smo prljavi i da smo zaista nipodaštavani u društvu”- rekao je on prije par godina u emisiji Viral. Od njega se opraštaju razne kolege, a na društvenim mrežama možemo vidjeti gomilu slika preko kojih se mnogi njegovi prijatelji, kolege, rodbina, opraštaju od njega sa emotivnim porukama. A i mi ovom prilikom želimo uputiti sućut za ovakav gubitak.