Trenutno Vijesti

Poznata sportistkinja prošla torturu na aerodromu: “NISU MI VEROVALI DA SAM ŽENSKO” OVO joj radili pred svima! (FOTO)

Normalno je da niko od nas ne izgleda uopšte isto i da svi mi imamo različite crte lice i različitu figuru. Pored toga, svako od nas ima svoj neki stil i ukus oblačenja što je sasvim normalno. Neki ljudi odmah druge protumače i razviju svoje mišljenje o njima na osnovu stila oblačenja, pa se često i donesu pogrešni zaključci.

Na primjer, najčešći stereotip je da, muškarac koji ima dugu kosu da je feminiziran odnosno date su mu sve osobine ženskog spola. Isto tako, neke djevojke jednostavno vole da se oblače sportski i opuštenije i još ako pri tome imaju kratku kosu, odmah će dobiti titulu da su maskulizirane odnosno da su pripadnice muškog roda. Jako je teško procijeniti o kojem spolu se radi kada prolazi neko ulicom i nije onako kako izgleda na primjer prosječno žensko ili prosječni muškarac. Mi Vam danas donosimo upravo jednu takvu priču, a vezana je za rusku sportašicu.

Njeno ime je Ana Turajeva i ona već godinama unazad trenira. Profesionalno se bavi dizanjem tegova i izjavila je za jedan intervju da nije nikada imala neke neugodnosti kao što je ova. Kada je trebala da se ukrca u avion koji je letio iz Sankt-Petersburga za njen rodni Krasondar, ulaz joj nije bio dopušten. Nisu joj dali da uđe u avion da putuje jer joj niko nije vjerovao da je žensko, jer joj u dokumentima tako piše.

Njen pasoš im je bio najviše sumnjiv, te su zato bile takve reakcije. Ana je rekla da su joj tada postavljali razna pitanja kako bi cijelu situaciju ispitali. Pitali su je sve o njenom životu, a posebno o privatnom. Poslije toga se požalila aviokompaniji pri čemu su oni odmah reagovali, pa im dali otkaze i tražili nove radnike.

Oglasi – Advertisement