Hajden Bouls je odlučio sa sedamanest godina napustiti školi, a nakon pet godina, u svojoj 22 godini je postao milioner i penzionisao se. Trenutno ima 300.000 pratilaca na Jutjubu, a na Tiktoku ga prati preko 100.000 ljudi. Često dijeli savjete sa drugim ljudima na društvenim mrežama, te priča često o poslovima koje je izgradio u tinejdžerskim godinama. Bouls je ulaganjem u nekretnina i onlajn kursevima o dropšipingu i Tiktok oglasima zaradio ogroman novac.

Rekao je da novac koji dobija od pređašnjih investicija plaća njegov stil života. njegove firme i dalje rastu, a mladi poduzetnik je zaključio da je bogatstvo razlika između troškova i prihoda, te da ne postoji određena cifra koja će odrediti da li je neko imućan. Nakon što je napustio školu sa 17 godina, osnovao je platformu Ecom Season, koja nudi kurseve po cijeni od 575 dolara. Rekao je u jednom od snimaka da ne žali što je napustio studije jer je iskustvo prilično slično.

Navodi da je učetverostručio svoje prihode do 20. godine u odnosu na zaradu sa 17 godina, pa je tako već sa dvadeset zarađivao velike svote novca. Sada navodi da je prikupio preko 20 mliona dolara kroz poslove umjerene na elektronsku trgovinu. Pratiocima je poručio da izbjegavaju višestruke poduhvate i da se fokusiraju na jednu stvar koju žele dugoročno da rade. On na društvenim mrežama dijeli redovno slike sa svojih luskuznih putovanja i odmora širom Amerike, kao i slike privatnih aviona i skupih autmomobila. On je jedan od glavnih primjera da se trud isplati i da je na današnjem vremenu sve moguće.