POPILA 2 LITRA VODE ZA 20 MINUTA, SRUŠILA SE I UMRLA: Na odmoru nije mogla da utoli žeđ – SIMPTOMI su jasni

0

Tragedija se dogodila kada je žena izgubila život nakon što je u kratkom vremenskom roku popila veliku količinu vode. Ashley Summers, 35-godišnja Amerikanka, podlegla je nakon što je popila otprilike dvije litre vode u samo 20 minuta. Tijekom ležernog dana provedenog na jezeru Freeman tijekom vikenda početkom srpnja, ova majka dvoje djece počela je osjećati vrtoglavicu i glavobolju posljednjeg dana svog kratkog bijega. Prepoznavši te simptome kao uobičajene znakove dehidracije, Ashley je pokušala ublažiti svoju nelagodu hidratizirajući se. Nažalost, njezina neutaživa žeđ nije postojala unatoč tome što je u kratkom vremenskom razdoblju popila četiri boce vode od 500 mililitara, što je u konačnici dovelo do njezine prerane smrti.

Po dolasku u svoju rezidenciju, mlada dama je doživjela fizički kolaps u krugu svoje garaže. Ovaj kolaps bio je izravna posljedica edema mozga, opasnog stanja koje karakterizira oticanje moždanog tkiva zbog povišenja razine vode. Nakon što je prevezena u medicinsku ustanovu, Ashley je dobila dijagnozu hiponatrijemije, stanja koje nastaje zbog preobilja vode u tijelu i manjka natrija.

Pojava ovog stanja također se može manifestirati kada pojedinac konzumira prekomjernu količinu vode unutar ograničenog vremenskog okvira. To nadilazi kapacitet zamršenih organskih sustava, osobito bubrega, da učinkovito reguliraju ravnotežu tekućina u tijelu. “Bilo je to veliko iznenađenje za sve nas. Nismo mogli shvatiti tu mogućnost. Vjerovala je da je nemoguće popiti toliku količinu vode. Po dolasku na pristanište krenuli smo na 20-minutnu vožnju brodom. U tim 20 minuta, popila je četiri boce vode”, objasnio je Devon Miller, Ashleyin brat.