PONOS SRBIJE: Kija Kockar obišla najveću SVETINJU NA KOSMETU – Pokazala KOLIKO je čvrsta njena vera (FOTO)

0

Kristina Kija Kockar, pevačica i pobednica rijalitija, oduvek je bila ponosna na svoje srpsko poreklo. Ona poštuje druge, ali voli i njeguje svoju kulturu i vrijednosti.Ona je danas na svom Instagram profilu sa svojim vernim pratiocima podelila da je stigla na Kosovo i Metohiju, i da nije mogla da ne poseti manastir Gračanicu, srpsku svetinju od koje zastaje dah.

Zanimljivo je da je sa sobom ponela knjigu „Srpske narodne pripovetke sa Kosova“, jer je bila veoma odlučna u nameri da na pravi način upozna jug Srbije i publici približi istoriju našeg naroda. . Ovo je za nju odličan način da upozna kulturu i istoriju srpskog naroda i sigurno će im biti veliki ambasador.

Tokom posete Kosovu i Metohiji, Kija Kockar je imala snažnu poruku za sve Srbe koji žive u ovoj autonomnoj pokrajini. Ona je istakla važnost življenja u miru i saradnje sa svim etničkim grupama u pokrajini i pozvala sve Srbe da doprinesu tom cilju.- Srbi južno od reke Ibar. Poručili su da ih ne zaboravimo – glasila je jaka poruka Kije, koja hrabri svakoga ko se nalazi u teškoj i nezavidnoj poziciji.- 42° 35′ 53.88″ N, 21° 11′ 35.88″ E – Kristina je postavila i koordinate, čime je pokazala koliko je na ovom putu naučila o Gračanici i Kosmetu.

Publika mlade pevačice bila je veoma zadovoljna njenim nastupom, a ljubav i divljenje prema Srbiji izrazili su u odeljku za komentare ispod objave.Kristina je sa ovog svetog mjesta ponijela i suvenir koji planira uvijek nositi sa sobom. To je krst. Po svemu sudeći, čini se da Kristina zaista voli ovaj simbol kršćanstva.