Trenutno Vijesti

POLICIJSKI ČAS OD 21 do 6 SATI! Situacija je alarmantna, UVELI NAJTEŽE MJERE!

Kada je u pitanju pandemija korona virusa ne postoje dobre vijesti i informacije koje stižu sa svih strana svijeta govore o pojavi novog i do sada izgleda i najvećeg pika jer broj zaraženih na dnevnoj bazi u skoro svim državama obara sve rekorde još od početka pandemije.

U regionu je stanje do prije nekoliko dana bilo dosta dobro ali je virus buknuo prvo u Hrvatskoj a sada i u Sloveniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, dok se Srbija još uvijek dosta dobro drži ali stručnjaci uopšte nisu optimistični da će takvo stanje potrajati. Član kriznog štaba doktor Predtag Kon je rekao da je situacija jako promjenljiva i da svi očekuju da će do vrhunca ovog pika doći u novembru mjesecu.

On je opet kao i svaki put apelovao na građane da poštuju donesene mjere, da nose maske i da se pridržavaju pravila o fzičkoj distanci kao i zabrane okupljanja u većim grupama. U susjednoj BiH su u glavnom gradu Sarajevu zbog naglog skoka broja zaraženih uveli mjeru obaveznog nošenja zaštitnih maski i na otovrenom a ko ne bude poštovapo ovu mjeru prijeti mu i novčana kazna u visini od 500 KM. Kada je Evropa u pitanju bilježi se eksponencijalni rast zaraženih a u nekim državama je opet uveden policijski sat kao što je to Francuska koja je za nekoliko velikih gradova pored Pariza uvela zabranu kretanja u period od 21 sat uveče pa do 6 sati ujutro.

Naime u ovoj državi je samo u jednom danu zabilježeno oko 23 hiljade novih osoba koje su pozitivne na korona virus i predsjednik Emanuel Makron je donio odluku o policijskom satu. On će ostati na snazi sljedećih mjesec dana kada će se na osnovu epidemiološke situacije odlučiti da li će se on ukinuti ili produžiti.

Oglasi – Advertisement