Pogledajte koliko vremena je potrebno da se korona proširi na vas ako sjedite u blizini nekog ko je zaražen – “Sjedite u kafićima i idete na žurke bez obzira na sve opasnosti…” – Savjeti za deset
Zanimljivosti

Pogledajte koliko vremena je potrebno da se korona proširi na vas ako sjedite u blizini nekog ko je zaražen – “Sjedite u kafićima i idete na žurke bez obzira na sve opasnosti…”

Trenutna situacija u Srbiji u proteklih nekoliko dana nas je natjerala da dobro razmislimo da li je poništavanja mjera opreza za korona virus zaista bila pametna stvar.

U protekla dva dana na područjima Niša, Beograda i Vranja situacija je bila zaista kritična, i zabilježen je neuobičajeno velik broj novozaraženih osoba.

Vlasti država regiona su zaita prisiljene da dobro razmisle o povratku mjera opreza i zadržavanju istih na određeni vremenski period.

Po mišljenjima ljekara svijeta najbolje bi bilo ostaviti mjere opreza aktuelnim sve dok cjepivo ne bude dostupno svijetu.

Neki tvrde da je situacija sasvim uredu, dok drugi tvrde da je to pogrešno i da je još uvijek itekako opasno.

Doktorica po imenu Darija Kisić Tepalčević tvrdi kako su simptomi virusa počeli postajati znatno blaži, ali odlazak u prostorije koje su zatvorene u kojima ima veći broj ljudi je još uvijek kritičan potez.

Savjetujemo vam da budete pažljivi, sačuvajte svoje zdravlje!

Oglasi – Advertisement