Podzemni bunkeri u kojima možete živjeti čak 10 godina bez da izađete vani – Ovo je dokaz koliko je ljudska rasa napredna! – Savjeti za deset
Zanimljivosti

Podzemni bunkeri u kojima možete živjeti čak 10 godina bez da izađete vani – Ovo je dokaz koliko je ljudska rasa napredna!

Ako ste ikada čuli za “Oppidium” onda ste upoznati sa njihovim privatnim buknerima koji omogućavaju osobama da prežive čak i najgore apokaliptične scenarije kao što je nuklearni napad!

Ovaj ogromni kompleks bunkera je smješten u jednoj dolini u Češkoj, i prostire se na čak 30 hiljada kvadratnih metara.

Bunker je napravljen na dvije etaže, a opremljen je raznim luksuznim sadržajima kao što su spa-zone, bazeni, vinski podrumi i vrtovi koji na plafonu imaju simuliranu svjetlost.

Pored toga u njima se naravno nalaze kino dvorane, knjižnice, dvorane za konferencije, komandni centar kao i operacijske dvorane.

Po prvi puta u historiji nakon početka izgradnje koji je započet u 1984. godini svijet je opremljen bunkerom koji može da spasi živote stotina osoba, a toliko je dobro opremljen da ne biste morali izaći van njega čak 10 godina!

Cijena kompleksa još uvijek nije postavljena, ali zaista možemo očekivati da će biti neka nepojmljiva cifra koja je dostupna samo određenima.

Oglasi – Advertisement