PILA JE VODU S MEDOM I LIMUNOM GODINU DANA, SVAKO JUTRO: Ono što joj se dogodilo, iznenadilo je i doktore! Život joj se promijenio!

0

Amerikanka Crystal Davis je odlučila da popije čašu tople vode sa limunom i medom na prazan stomak svako jutro. Ostala je uporna u tome, uspješno je provodila svoj plan tačno godinu dana i na kraju bila presrećna zbog dobijenih rezultata.

“Napitak od limuna i meda dobijala sam iz apoteka dok sam imala grip do prije nekoliko godina. Naravno, nisu mi mnogo pomagali, pa moram reći da sam, kada sam prvi put započela ovaj zadatak bila pomalo skeptična„- Kristal započinje svoju priču.

Ističe da je sama pripremala napitak od organskog meda i limuna i pila ga svako jutro prije doručka punih godinu dana.

“U klasičnu šolju dodam kašičicu organskog meda i pola svježeg limuna. Vodu prvo prokuham prije nego što se ohladi tek toliko da se med otopi. Odmah nakon buđenja pijuckam i dodam limunov sok. Treba malo eksperimentisati jer limun ponekad ima više soka ili je kiseliji, pa dodam još malo meda – otkrila je.

Uočila je mnoge prednosti nakon godinu dana korištenja. Njen život se temeljito poboljšao i osjećala se bolje nego ikad.

“Cijele godine nisam imala prehladu, gripu, niti bilo kakve gastrointestinalne probleme, iako sam se povremeno osjećala kao da će mi se nešto desiti, ali se to nikada nije desilo. Također, počela sam rano ustajati i više mi ne treba kafa.

“Moje komšije tvrde da sam sada u jutarnjim satima mnogo bolje društvo-“- sa ponosom kaže Dejvisova. Doktori su se na kraju složili s njenom procjenom. Jer tijelo je manje kiselo kada se u vodu doda limun, za koji se zna da potiče rast bakterija i niz bolesti. Također, ovaj napitak nudi bogatstvo vitamina i minerala i može pomoći u gubitku težine promovišući uklanjanje toksičnih hemikalija.