PEVALA JE TITU, ŽIVELA KAO KRALJICA, KUPALA SE U MILIONIMA, A ONDA ODJEDNOM PROPALA Umrla je u bedi i siromaštvu, bez igde ikoga! (FOTO)

0

Latifa je bila veoma uspešna u svojoj pevačkoj karijeri i bila je jedna od retkih ljudi koja je imala priliku da peva ulogu Tite.Latifa Kujović Nafija je bila crnogorska pjevačica kojoj su se mnogi divili zbog njenog lijepog glasa i zadivljujućeg izgleda. Bila je jedna od najpopularnijih pjevačica u bivšoj Jugoslaviji, a obožavatelj je bio i Josip Broz Tito.

Pevala je za istaknute i cenjene ličnosti i imala priliku da sarađuje sa njima. Odluka da se bavi muzikom došla je iznenada nakon što je u Sarajevu upoznala poznatu pjevačicu Divnu Kostić.

“Ona me je povukla da pevam. Punih 30 godina sam pevala i živela po hotelima. Nema grada u bivšoj Jugi u kom nisam nastupala. Pevala sam i u Trstu, onu staru ‘Sejdefu majka buđaše’. Kakvo je to bilo vreme, kakvi ljudi. Ovo je danas sve je… Kakva muzika, takva i država”, govorila je Nafija.

“Pevala sam Titu i Žarku, Titovom sinu. Napravio je skandal. Došla policija i pokupila ga”, govorila je Nafija i dodala da ju je pratio bezbroj puta muzičar Ismet Alajbegović Šerbo. A on nije svirao bilo kome.Uprkos velikoj količini novca koju je zaradila tokom svoje karijere, život je završila u siromaštvu. Umrla je u prljavoj sobi u izbjegličkom naselju Rudeš, boreći se do kraja rasprodajući svoju staru odjeću na ulici.”Da nisam bila pametna i nastupala preko beogradske ‘Estrade’, danas ne bih imala ni za hleb i vodu”, pričala je pevačica.Latifa Kujović Nafija umrla je 2015. godine u Beranama, a dženaza joj je održana na muslimanskom mezarju u Jasikovcu.