Trenutno Vijesti

Petar kupio polovnu komodu: Dok je nosio, čuo da nešto lupka u njoj: Kada je otvorio, noge su mu se oduzele(FOTO)

Veliki broj mladih ljudi sa ovih prostora je svoju sreću potražio u inostranstvu a jedan od njih je i mladić po imenu Petar Gavran koji je inače iz Hrvatske a u Njemačkoj živi nekoliko posljednjih godina. On je iz rodnog Slavonskog broda sa samo 19 godina otišao u Njemačku i tamo našao posao i stan.

Bilo mu je potrebno i nešto namještaja pa je preko interneta našao jednu polovnu komodu po povoljnoj cijeni i odlučio je da je kupi. Kada je komodu preuzeo i došao do svog stana sa prijateljem je pokušao prenijeti od automobila i tada je začuo neko čudno lupkanje iz nje. Čim je unio komodu u stan odlučio je da provjeri o čemu se radi i pažljivo je sve pregledao.

Nije bio malo iznenađen kada je u unutrašnjosti komode pronašao nekoliko koverti koje su bile natrpane eurima. On i prijatelj koji mu je pomogao da komodu unese u stan nisu mogli vjerovati svojim očima. Prebrojali su novac koji se nalazio u kovertama i vidjeli da u njima ima preko 25 hiljada eura.

On je odmah shvatio da stariji gospodin koji je bio prethodni vlasnik komode o koji mu je istu prodao, nije dobro prekontrolisao da li je u ovom komadu nameštaja nešto ostalo, pa ej mladić odlučio da mu sav pronađeni novac odmah vrati. Istog momenta su on i prijatelj sjeli u auto i otišli na adresu sa koje su pokupili komodu i vratili novac vlasniku. Svaka čast ovom mladiću  na njegovom postupku, da li biste i vi učinili isto ili biste pronađeni novac zadržali?

Oglasi – Advertisement