Pare će same dolaziti u vaš dom, stavite ovo ispod kreveta i više nikad nećete biti siromašni: Kada se probudila nije mogla da vjeruje svojim očima

0

Dok ležimo u krevetu, dok odmaramo ili kada spavamo, naš um podsvjesno upija energiju mjesta na kojem se nalazimo, pa ispod kreveta, prema FENG SHUI pravilima, ne bi trebalo da se nalazi ništa – osim jednog IZUZETKA.

Generalno, prostor ispod kreveta bi trebao da bude otvoren. Mnogi ljudi ipak praktikuju da ispod kreveta ne držite ništa osim ovog predmeta. Taj predmet je “Kutija sa blagom”.

Šta je zapravo “kutija sa blagom”?

To je specifičan feng shui alat za privlačenje određene želje. Za početak je potrebno da izaberete kutiju u kojoj ćete čuvati stvari, a najbolje bi bio da bude drvena, jer drvo predstavlja prizemljenu energiju rasta, napretka i djelovanja.

Kada stavljate nešto u svoju kutiju, prvo sami sebi postavite pitanje: “Šta bi me moglo učiniti sretnim?”
Odabere one predmete za koje mislite da će vam u život unijeti pozitivnu energiju i ono što samo vi želite. Ti predmeti bi trebali da predstavljaju vaše životne želje i sklonosti.

Ako želite više novca, u kutiju stavite novčanicu, nakit, dukat, zlato ili poludragim kamenjem, ali u nju nemojte stavlljati kovanice.

A, ako želite ljubav, kutiju napunite crvenom bojom – svijećama, prirodnim mirisama, mirisnim kremama ili uljima.