Pa vi vratite nešto TUĐE… OSNOVAC IZ ČAČKA NAŠAO NOVČANIK PUN PARA Potrčao za vlasnikom da ga vrati, OVO je dobio kao nagradu…

0

Verovatno je neko od nas nekada nešto izgubio od ličnih stvari i to je nešto što se svakodnevno dešava. Na internetu postoje brojne stranice gde se pronalazi vlasnici izgubljenih stvari, a u svim marketima i tržnim centrima postoje takozvani info pultovi gde možemo potražiti nešto za šta smo sigurni da smo tu izgubili. Većinom su to stvari poput ključeva od stana, auta, sitnijih asesoara poput ručnih satova ili novčanika. Malo je onih koji su zaista pošteni pa nađeni novčanik neće otvoriti i uzeti novac ako ga ima u njemu.

Oni koji nađu novčanike, u većini slučajeva nađu novac i uzmu ga, a lične dokumente bace u smeće. Bacanje dokumenata je neverovatna šteta za vlasnika, jer mora ponovo ići podizati te dokumente. Mi vam danas donosimo jednu jako zanimljivu i plemenitu priču, što je sušta suprotnost od gore navedenog.

Desila se u Čačku, gde imamo malog dečaka po imenu Andrija Pavlović i on je učenik sedmog razdreda. On je igrajući košarku na školskom igralištu pored koša pronašao novčanik. Nakon što ga je otvorio, našao je novac i dokumenta. On je potom potrčao da vrati izgubljeni novčanik starijem momku koji je tu prethodno igrao košarku. On je izjavio sledeće:

“Sa drugarima sam se igrao na poligonu, a kad smo krenuli kući pored koša video sam novčanik. Podigao sam ga i video da u njemu stoje i novac i dokumenta, prepao sam se kao nikada u životu. Uzeo sam ličnu kartu i prepoznao da izgubljeni novčanik pripada čoveku koji je sa društvom igrao košarku, a koji je pre nekoliko minuta otišao sa poligona, znao sam da ga mogu stići ako požurim. Potrčao sam koliko me noge nose da bih ga stigao i vratio novčanik”. Kada ih je stigao, mladić nije bio ni svestan da je zaboravio novčanik, a njega i druga je počastio sa sladoledom.