OVU KRVNU GRUPU KOMARCI NAJVIŠE NAPADAJU: Prvi su NA METI, nema šanse da se SPASITE OD NJIH

0

Jeste li ikada primjetili da neke ljude komarci ujedu češće od drugih? Također se u određenoj mjeri oslanja na krvnu grupu. Za svaku krvnu grupu postoje određene karakteristike. Postoje sugestije da naša krvna grupa utječe čak i na karakteristike naše ličnosti, a ponekad može povećati šanse da dobijemo određenu bolest. Čak i intenzitet uboda komaraca zavisi od krvne grupe.

Koju krvnu grupu komarci „najviše vole“?

To je nulta krvna grupa, prema nekoliko studija koje su do sada rađene. Međutim, prema istraživačima, različiti faktori utiču na to koliko često vas komarac ugrize.

Šta još privlači komarce?

Druge stvari također mogu privući komarce: Komarce može privući miris vašeg tijela; Nošenje određenih boja moglo bi vas učiniti privlačnijim za komarce. Prema nedavnim studijama, više ih privlače crne ili tamnev nijanse; konzumacija alkohola: Komarci mogu smatrati ljude koji su pili alkohol privlačnijima; Trudnoća: Takođe je dokazano da trudnice više privlače komarci. Bez obzira na vašu krvnu grupu ili druge varijable, ključno je da se zaštitite od komaraca jer oni mogu širiti opasne infekcije.

Komarci se nalaze svuda u svijetu, osim u polarnim regijama, pustinjama i regijama iznad 1500 metara nadmorske visine. Međutim, najčešće se nalaze oko vodenih područja, bez obzira na njihovu veličinu ili kvalitetu. Međutim, različite vrste naseljavaju prilično različita okruženja. Komarci su najaktivniji u zoru ili sumrak, ili noću kada je zrak vlažniji i niža temperatura. Azijski tigrasti komarac (Aedes albopictus), koji je stigao i u Hrvatsku, izuzetak je od ovog pravila. Napada kontinuirano tokom dana, agresivniji je i inhibira lokalne vrste komaraca.