OVO VAM APSOLUTNO NITI JEDAN FARMACEUT NEĆE REĆI: Čudesni prijeki PRIRODNI LIJEK ZA KOSTI

0

Mnoge su ključne uloge kalcija u tijelu. Kalcijum normalizuje funkciju nerava, mišića i krvnih sudova, kontroliše otkucaje srca, olakšava zgrušavanje krvi i podstiče san pored povećanja koštane mase i izbjegavanja osteoporoze. Osim toga, neophodan je za rad imunološkog sistema, kao i za zdravu kožu i kosu. Glavni uzroci gubitka kalcija iz organizma su pretjerano sjedenje, kafa, alkohol i gazirana pića. Žene u menopauzi i trudnice, stariji muškarci, oni sa problemima sa varenjem i trudnice su podložniji manjku kalcija.

Najbolja prirodna zaliha kalcijuma su ljuske jaja, koje sadrže 90% kalcijuma. Budući da je hemijski sastav ljuske jajeta toliko sličan onom u ljudskim kostima i zubima, tijelo se lako apsorbira. U većim dozama ne samo da liječi znakove nedostatka kalcija, već i sprječava nastanak osteoporoze, snižava krvni pritisak, snižava holesterol i stimulira proizvodnju krvnih stanica u koštanoj srži.

Ljuske osam jaja treba dobro očistiti, osušiti, zgnječiti i preliti sokom od dva limuna prije nego što se ostave u hladnjaku nekoliko dana. Procijedite tečnost kada se ljuska istopi, a zatim je sjedinite sa litrom rakije i kilogramom meda. Prije upotrebe ostavite da odstoji sedam dana. Nakon jela uzimajte po jednu kašiku dva do četiri puta dnevno.

Pomiješajte kašičicu šećera, kašičicu mljevenog muškatnog oraščića i kašičicu mljevenih ljuski jajeta. Tokom 20 dana konzumirajte po jednu kašiku tri puta dnevno. Na vrh noža pomiješajte mljevene ljuske jajeta sa dvije supene kašike limunovog soka. Dodajte decilitar zagrijanog mlijeka kada se školjke potpuno rastvore u tečnosti. Uzmite ga dva puta dnevno, prvo ujutro na prazan želudac, a zatim neposredno prije spavanja. Ljuske od četiri ili pet jaja treba dobro oprati prije nego što se zgnječe i dodaju u tri litre vode. Vodu u kojoj se nalaze ljuske koristite kao vodu za piće nakon što je nedelju dana držite u frižideru. Svaki dan popijte dvije do tri čaše vode začinjene s malo limunovog soka.