OVO nismo očekivali..ZNA SE KAKVO NAS VREME ČEKA ZA VASKRS I PRVI MAJ Promena temperature će biti drastična!

0

Proleće je već uveliko počelo i što se vremenske prognoze tiče nije onako kakvog smo ga nakon duge i teške zime očekivali. Prošle sedmice je ipak bio veliki pad temperatura u pojedinim delovima regije. A negde su bile i snežne padavime, te temperatuje koje su bile u minusu. Jutarnji mraz nije nije nešto što smo očekivali u prvim danima meseca aprila. 

Verujemo kako zima veoma loše deluje psihički i fizički na mnoge od nas, zbog same činjenice da nam nedostaje vitamin D. Tokom zime se javlja pospanost, slabija koncentracija i umor. Sada kada je zima konačno završena, verujemo da mnoge od vas zanima kakvo će nas vreme očekivati za Vaskrs i prvomajske praznike. Ipak, još uvek je razno prema RMHZ za preciznu prognozu celog meseca aprila.

Ono što znamo je da sigurno neće biti padavina i da će temperature biti odgovarajuće i ugodne. Na primer, 22. aprila, kada pada veliki petak, moguće temperature se očekuju od 20 do 22 stepena celzijusa, dok minimalna se predviđa od 8 do 12 stepeni celzijusa.

Prema procenama, u subotu je moguća čak i kiša, dok se za Vaskrs u nedelju očekuje lep i sunčan dan. Mereolog, Đorđe Đurić iz Kragujevca najavljuje za sredu, to jeste 6. april pravo prolećno vreme, sunčano i toplo, te će temperature biti od 19 do 23 stepena. U toku večeri sa jugozapada sledi povećanje oblačnosti, tako da nas u četvrtak očekuje oblačno vreme sa kišom i grmljavinom, jedino će na severu Vojvodine ostati suvo. Također je naveo da svi oni koji planiraju 1 maj, mogu očekivati temperature preko 25 stepeni.