Trenutno Vijesti

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: NOVAK izletio s turnira u Beču već u prvom kolu, publika u šoku –Protivnik ga bukvalno pregazio

Od kada je počela pandemija kkorona virusa uskraćeni smo za mnoge stvari koje su nam prije bile normalne a posebno težak period smo imali u martu i aprilu mjesecu kada je u skoro cijelom svijetu na snazi bio lokdaun i kada su sve aktivnosti zaustavljene.

Nije bilo ni spotrskih takmičenja a ni dan danas se ne održavaju koncerti. Kada je u pitanju sport, ipak je došlo do nekih pomaka pa su se počele odigravati utakmice i mečevi u najvećem broju slučajeva bez prisustva publike. Teniski turnir koji je prvi održan nakon karantina je bio slavlje za sve ljubitelje ovog sporta a trenutno se igra masters 500 u Beču na kojem učestvuje i Novak Đoković dok je Nadal preskočio ovaj masters.

Pored Novaka tu je još veliki broj vrhunskih tenisera a svi očekuju da u finalu gledaju Đokovića i Tima koji igra na domaćem terenu. U prvom kolu je hrvatski teniser Borna Čorić pobjedio amerikanca Tejlora Frica u setovima 2:0 a isto je uradio i Rublev koji je peti nosioc i koji je izborio pobedu 2:0 u setovima protiv slovaka Gombosa.

Najveće iznenađenje turnira je pobjeda tenisera iz Južnoafričke republike koji je iz daljnjeg takmičenja već u prvom kolu izbacio austrijskog tenisera i veliku nadu Denissa Novaka. Kada je u pitanju teniser broj 1. Novak Đoković on je u prvom kolu savladao Krajinovića rezultatom 2:0 a prema Novakovim riječima u govoru nakon pobjede, meč nije bio nimalo lagan, posebno prvi set jer se njih dvojica jako dobro poznaju i veliki su prijatelji. Đoković u drugom kolu igra protiv Čorića.

Oglasi – Advertisement