OVO mesto u kuhinji SIGURNO ne čistite! Bube mile TAMO, to nije JEDINI IZVOR ZARAZE(FOTO)

0
116

Kada govorimo o kućanskim poslovima i održavanju kuće poznato je da se radi o jako mukotrpnom poslu u koji se ulaže jako puno truda rada i vremena a koji malo ko od ukućana primjeti da je urađen. Postoje mjesta koja redovno čistimo a postoje i ona na koja ne obraćamo pažnju a koja su jako prljava i pravo su leglo bakterija i zaraze.

Jedna od najprljavijih prostorija pored kupatila je kuhinja u kojoj se skuplja mnogo masnoće obzirom da se tu kuha i pripremaju obroci. Pored toga u kuhinji se drže i namirnice i pere posuđe a u njoj se nalazi sudoper u kojem se često nađu i ostaci hrane koji odu u odvod i koji poslije jako neugoan miris šire po cijelom stanu.

Jedna od stvari koju ima skoro svaka kuća je i mikrovalna pećnica a neka su istraživanja pookazala da se ona u čak 70 posto domaćinstava skoro nikada ne čisti. Drugi kućanski aparat koji je stalno u upotrebi a koji se također jako često zanemaruje kada je u pitanju čišćenje je rerna a vjerovali ili ne čak 69 posto ljudi vrlo rijetko pere kuhinjske krpe koje svakodnevno koristi.

Na sljedećem mjestu kada je loše održavanje higijene u pitanju je frižider i prema istraživanju njega ne čisti čak 50 posto domaćica a ovaj podatak je posebno frapantan jer se u njemu čuvaju namirnice koje konzumiramo. Nakon što smo pročitali ovo istraživanje jedini zaključak koji se nameće je da je potrebno što prije povesti računa o higijeni kućanskih aparata koji nam olakšavaju život a koji mogu vrlo lako postati leglo zaraze.