OVO JE RAZLOG ZAŠTO VAM DOLAZI VELIKI RAČUN ZA STRUJU! 5 uređaja koji troše struju i kada su isključeni… SVAKI PUT IH MORATE ISKOPČATI IZ UTIČNICE

0

Svi mi nekada budemo previše lijeni da bi isključili kablo iz utičnice, a osim toga što možete da uštedite novac, uvijek je isključivanje uređaja sigurnije, pogotovo ako se desi grmljavina. Ono što je zanimljiva stvar, a mnogi ljudi to ne znaju, jeste da vaši kućanski aparati i dalje troše struju čak i u slučaju kada su isključeni.

Kada pogledamo tako oko sebe u domu sigurno imamo mnogo stvari koje su isključene, ali i dalje troše struju pa se taj trošak može smanjiti na mjesečnom nivou, a mi ćemo vam danas objasniti koji to aparati struju troše i u slučaju da su isključeni.

Prvi na ovoj listi dolazi punjač, a sigurno je da skoro svi otavljaju punjač u utičnici čak i u slučaju da su završili sa punjenjem laptopa ili mobitela. Tako su stručnjaci procijenili da punjači za telefon mogu potrošiti oko 1,2 vati dnevno.

Sljedeća stvar je digitalni TV, a kada vi isključite vaš televizor i resiver za gledanje televizije, on i dalje troši 22 vata dnevno, kako je procjenjeno.

Računari kada su isključeni i dalje u pozadini rade pa ako ne želite da vam oni troše 96 vati dnevno, onda je bolje da ih što prije isključite skroz iz struje kada završite rad na njima. Radio budilice i DVD plejeri, te mikrotalasne pećnice i dalje pokazuju vrijeme kada budu isključeni pa se tako procjenjuje da potroše na takav način 108 vati dnevno.

Kada isključite sve ove uređaje onda se možda vaš mjesečni trošak za struju smanji, a sigurno je da ćete i po noći bolje spavati ako to budete sve poisključivali.