Prema feng shui stručnjacima, da biste postigli bogatstvo, sreću i obilje, predlaže se da aktivirate žabu novca. Prema drevnoj praksi Feng Shuija, kineske umjetnosti, pozicioniranje i raspored predmeta u kućanstvu, poput rasporeda prostorija i same kuće, može imati dubok učinak na različite aspekte nečijeg života, pozitivno i negativno. . Dugo vremena u Srbiji postoji popularna tradicija ukrašavanja doma, okoline i ureda u skladu s tom praksom. Žaba sreće vrlo je tražen predmet za koji se vjeruje da donosi blagostanje. Može se držati na raznim mjestima kao što su domovi i radna mjesta, kako bi se privuklo bogatstvo. Prema načelima feng shuija, postoje različite verzije simbola povoljnosti, ali najutjecajnija među njima je žaba s tri noge koja u ustima drži novčić.

Za postizanje najbolje energije, savjetuje se da žabu postavite blizu ulaza u kuću s glavom okrenutom prema unutra. Ako imate osobni posao, preporuča se držati žabu u dnevnoj sobi, gdje može privući najviše pozitivne energije. Za one koji rade u uredu, preporučuje se da žabu drže na vidnom mjestu na stolu. Kada je feng shui žaba postavljena okrenuta prema izlazu, ona služi da odvrati energiju novca, jer time šalje poruku da novac odlazi iz vašeg kućanstva. Simbolika iza ovog plasmana značajna je u smislu njegovog utjecaja na financijski prosperitet.

Preporuča se da ga izbjegavate postavljati u prostore kao što su spavaća soba, kuhinja ili kupaonica te da ga ne postavljate na pod. Dodatno, savjetuje se izbjegavanje gužvi ili bučnih okruženja, jer se vjeruje da to može odvratiti pozitivnu financijsku energiju. Stručnjaci za feng shui savjetuju da je za privlačenje bogatstva, sreće i izobilja potrebno aktivirati žabu novca. Prema Lovesensi, da biste aktivirali žabu, oko nje zavežite vrpcu crvene boje ili je postavite na površinu koja je crvena ili druge boje. Međutim, ako ste već kupili žabu koja dolazi s crvenom vrpcom, nema potrebe ponavljati ovaj postupak.