Trenutno Vijesti

OVO JE PREMIJERKA, A NE KO OVA NAŠA: Prelijepa premijerka FINSKE stala pred kamere BEZ GRUDNJAKA- SVI OSTALI ŠOKIRANI OVOM FOTOGRAFIJOM (FOTO)

U svijetu je zadnjih godina postalo sasvim normalno da sve više osoba ženskog spola zauzima važne državničke i političke funkcije a koliko su one uspješne u onome što rade pokazuje i kancelarka Njemačke Angela Merkel.

I u našem regionu se tu vide neki pomaci ali ni blizu kao što je to slučaj sa naprednijim zapadnim državama. Imali smo u Hrvatskoj Kolindu Grabar Kitarović koja je obavljala funkciju predsjednice države, bila je tu i Jadranka Kosor, a u Srbiji je premijerka već u drugom mandatu Ana Brnabić. Kada je u pitanju BiH u Republici Srpskoj predsjednica također žena Željka Cvijanović, koja je prije ove funkcije bila premijerka.

Mnogo država ima na svom čelu žene koje ne samo da su sposobne i pametne nego su i lijepe kao što je slučaj sa premijerkom Finske koja oduzima dah svojom pojavom. Ona se zove Sana Marin i ima samo 34 godine ali posao premijerke obavlja odlično i niko nema nikakvih zamjerki. Jedna njena fotografija koja se nedavno pojavila u javnosti je izazvala pravu buru i dovela do prepirki i podjela u mišljenju kada je javnost ove države u pitanju.

Ona je pozirala za naslovnicu jednog poznatog magazina u Finskoj i na sebi je tom prilikom imala elegantan blejzer a ispod njega je imala majicu koja je imala opasno veliki dekolte koji je omogućavao da se primjeti da ona na sebi nema grudnjak. Ova njena fotka je za nekoliko sati dobila 20 hiljada lajkova ali su se konzervativci pobunili i uputili kritike na njen račun, jer smatraju da se ponijela neprimjereno.

Oglasi – Advertisement