OVO ĆE SE DESITI AKO POJEDETE KAŠIKU MEDA PRED SPAVANJE: Ujutru ćete se IZNENADITI, priznajte da niste znali ovo

0

Poznato je da antibakterijska svojstva meda jačaju imunološki sustav, dajući dodatnu snagu u borbi protiv infekcija koje proizlaze iz niza patogena, uključujući bakterije, gljivice i viruse. Većinu nas su od mladosti učili o raznim zdravstvenim dobrobitima meda. Međutim, jeste li se ikada zapitali o učincima konzumiranja meda prije spavanja? Povremeno se možemo probuditi u sitnim noćnim satima jer našem mozgu treba glikogen. To potiče nadbubrežne žlijezde da izlučuju i adrenalin i kortizol iz tijela.

Srećom, med se sastoji od glikogena, što znači da konzumacija žlice ove slatke tvari prije spavanja može pomoći u promicanju mirnog sna.Jedan od elemenata koji pridonose nastanku bolesti srca je visoki krvni tlak. Med sadrži antioksidans za koji je znanstveno utvrđeno da snižava krvni tlak, što znači da je konzumacija žlice meda prije spavanja jednostavna metoda za regulaciju krvnog tlaka.

Trigliceridi su oblik masti koji se prirodno pojavljuje u krvotoku. Ako je količina triglicerida u krvotoku visoka, to može dovesti do povećanog rizika od srčanih bolesti i dijabetesa. No, vjeruje se da med ima pozitivan učinak na trigliceride, pretvarajući ih u korisne tvari koje pročišćavaju krvotok uklanjajući višak masnoće. Svojim antibakterijskim svojstvima, med jača prirodnu obranu organizma, jača imunitet i sposobnost da se bori protiv niza infekcija izazvanih bakterijama, gljivicama i mnoštvom virusa. Ubrzavanjem metabolizma inducira se termogeni učinak, što dovodi do povećane cirkulacije koja podiže tjelesnu temperaturu i olakšava sagorijevanje masti bez napora.