Ove mračne tajne Vatikana su zaboravljene godinama – Pristup ovom mjestu je zaista strogo ograničen, ali neke informacije su procurile u javnost! – Savjeti za deset
Zanimljivosti

Ove mračne tajne Vatikana su zaboravljene godinama – Pristup ovom mjestu je zaista strogo ograničen, ali neke informacije su procurile u javnost!

Informacija da je Vatikan jedno od mjesta sa najvećom stopom kriminala je zaista šokantna kad god je čujemo, ali to nije glavna tema današnjeg članka.

Vatikan je poznat po tome što čuva neke tajne koje bi mogle da promijene svijet zauvijek, i njihove tajne su bile izuzetno zaštićene od njihovog samog nastanka.

Egzorcizmi koje sveštenici provode u raznim državama svijeta također imaju neka tajna pravila koja nikada ne mogu biti izdata u javnost.

Ali glavna tema današnjeg članka će biti tajni arhivi Vatikana o kojim cijeli svijet priča, u tom arhivu su smješteni zapisi iz historije Evrope koje samo odabrane osobe mogu da pročitaju.

Malo manje od hiljadu ljudi ima pristup jednom malom djeliću arhive u Vatikanu, dok je ostatak arhive tajna za sve osim par ljudi, jedan od kojih je Papa.

U tim arhivama se nalaze neki dokumenti koji bi mogli da budu izuzetno interesantni za svijet, ali će zauvijek biti zapečaćeni od nas.

epa06640182 A handout photo made available by the Vatican’s Media Service on 01 April 2018 shows Pope Francis delivering the traditional ‘Urbi et Orbi’ blessing at the end of the Easter Sunday mass on Saint Peter’s square at Vatican City, 01 April 2018. Easter is celebrated around the world by Christians to mark the resurrection of Jesus from the dead and the foundation of the Christian faith. (ATTENTION EDITORS: Editorial use only in connection with reporting on the events depicted in the image) EPA/VATICAN MEDIA HANDOUT MANDATORY CREDIT: VATICAN MEDIA HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES/NO ARCHIVES

Oglasi – Advertisement