Ljubav je bila tema brojnih knjiga kroz povijest, a nastavlja se pisati o njoj danas iu budućnosti. Međutim, pandan ljubavi, ravnodušnost, često se previđa ili zanemaruje. Često je neprimjećena ili se pogrešno smatra njezinim privlačnijim bratom ili sestrom. Spoznaja da nas naš dugogodišnji partner više ne voli mučno je iskustvo. Ana Kirjanova, ruska psihologinja, napisala je brojne radove koji detaljno razmatraju muško-ženske odnose. Radovi Kirjanove istražuju primarne razloge iza nezadovoljnih veza u kojima se nalaze pojedini parovi. Psihologinja tvrdi da postoje pokazatelji koji pokazuju kada muškarčeva ljubav nije tako jaka kao što je nekada bila.

Ako vaš partner ne pokaže spontane činove ljubavi kao što je grljenje, razgovor s vama o trivijalnim stvarima ili poziv da vas provjeri tijekom radnog dana, moguće je da vas ne voli. Štoviše, ako se ne možete osloniti na njegovu pomoć i prisiljeni ste se brinuti o njemu kao da je petogodišnje dijete umjesto odrastao čovjek od četrdeset pet godina, jasno je da je njegova ljubav prema vama nepostojeći.

Sa sigurnošću se može reći da ne gaji nikakve romantične osjećaje prema vama ako vas omalovažava. To uključuje kada vam se ruga, ne priznaje vaš naporan rad i predanost i kritizira vas zbog manjih stvari kao što su vaše prehrambene navike ili hrana koju pripremate za njega, a koja ne zadovoljava njegove standarde. Ako neprestano prekida vaše postupke, potkopava vaše izbore, odbacuje vaše misli kao besmislene i smatra vas neinteligentnim jer razmišljate na određeni način, jasno je da njegovi osjećaji prema vama ne uključuju ljubav.

Kada vas krivi za sve što nije u redu, govoreći “ti si kriva”, jasno je da te ne voli. Nadalje, ako on stalno ne odobrava sve što kažete ili učinite, to je još jedan znak da njegovi osjećaji prema vama nisu iskreni. Ne možeš poreći činjenicu da te on ne voli. Razlog tome je što ga stalno morate moliti za svako “volim te” koje izgovori. Kad u braku nema ljubavi, žena može početi pokazivati ​​osobine koje društvo smatra neuglednima. Ove osobine mogu uključivati ​​nedostatak samopouzdanja, sklonost podređenosti i fizičku nezgrapnost. Često se vjeruje da su te karakteristike izravna posljedica ženinog braka bez ljubavi.