Ovako nas VARAJU trgovci: Kupac tek kad sve plati shvati da je PREVAREN- EVO ŠTA SE DEŠAVA…OBRATITE PAŽNJU!

0

Mnogi ljudi govore kako su trgovine prevršile svaku mjeru jer svakodnevno podižu cijene i gledaju kako će zaraditi što više novca, pa su tako mediji odlučili da istraže jedan primjer prevare trgovaca na koju bi vi trebali obratiti pažnju.

Kako ova analiza govori, ovo je ponašanje trgovaca u vrijeme penzionerskih dana, pa to budu dva puta u mjesecu, što je vrijeme kada najstariji primaju penzije, dok se tada nude neke akcije koje bukvalno ne postoje pa penzioneri ne mogu da dobiju popust od 10 posto na meso ili sireve.

U to vrijeme neki nude kupone sa jeftinijom robom, pa se baš u to vrijeme snize cijene tih proizvoda iz kataloga pa se onda ne može iskoristiti popust i sve je više proizvoda koje imaju manje gramaže, a istu cijenu.

Na primjer pakovanje koje ima tri viršle košta isto kao i pakovanje od četiri oko nekih 120 dinara, pa je na sniženju samo deset dinara niže. Tako se i začin za kuhanje može naći u količini od 350 grama umjesto od 400 grama, dok je cijena ista kao i za veće pakovanje.

Petar Bogosavljević koji je predsjednik udruženja potrošača Beograd je rekao kako su cijene prije svega doživjele povećanje u svijetu, a da je sada ova manipulacija naših trgovaca prevršila sve mjere.

On je rekao da je veoma česta situacija da se zakida na količini i da se manipuliše sa cijenama, pa da se roba stavlja na mjesta koja budu označena kao da su na akciji a zapravo oni ne budu na akciju jer kada se pogleda račun naknadno, onda potrošač shvati da je zakinut, a ostatak teksta možete pročitati na linku OVDJE.