OVAJ ZAČIN LEČI SVE BILJKE: Ako vaše CVEĆE ima rane ili INFEKCIJE ovo je SPAS koji

0

Cimet se često koristi u našoj ishrani, ali ima i drugih upotreba! Može se koristiti za liječenje oboljelih biljaka. Cimet se može koristiti za zaustavljanje rasta gljivica i uništavanje sjemena. Jednostavno pospite cimet po zemlji kako biste riješili takve probleme. Možete promovirati cvjetanje biljke sadnjom cimeta u zemlju. Odnosno, povrede. Nanošenjem cimeta na ranu spriječit ćete dalje širenje infekcije, a može se koristiti i za liječenje biljnih mrlja.

Jednostavno pospite cimetom mrave koji napadaju vaše biljke i oni će pobjeći. Cimet također čuva insekte podalje. Sada znamo još jednu fantastičnu upotrebu ovog čudesnog začina pored fantastičnih prednosti koje pruža za naše zdravlje. Lijepe, hranljive biljke se jednostavno uzgajaju!

Cimet ima dugu historiju kao začin i lijek, a ranije je bio cijenjen do te mjere da su neki ljudi mislili da je vrijedniji od zlata. Dostupan u obliku štapića ili praha, cimet ima ugodnu aromu i slatkast okus. Postoji mnogo različitih vrsta cimeta, ali glavne zdravstvene prednosti dolaze od spojeva u kori cimeta. Trenutno se pokazalo da je cimet koristan u liječenju bolesti uključujući gojaznost, dijabetes i dislipidemiju. Ekstrakti cimeta koriste se za liječenje bolesti uključujući artritis, dijareju i neredovne menstrualne cikluse u konvencionalnoj ajurvedskoj medicini.

Na Izraelskom fakultetu prehrambenog inženjerstva i biotehnologije u Haifi 1999. godine sprovedena su istraživanja o antimikrobnim svojstvima cimeta. Pokazalo se da cimet ima antibakterijska dejstva protiv mikroorganizama Escherichia coli i Bacillus subtilis. Začin poznat kao cimet, koji se može konzumirati kao štapići ili prah, pravi se od kore drveta. S obzirom na to da je napravljen od kore drveta, sadrži niz nutrijenata i korisnih spojeva.