Jelica Sretenović je srpska popularna glumica.

Jpš kao djevojčica bila je član dječjeg dramskog studija Bate Miladinovića i glumila u nekoliko TV drama. U analima Fakulteta dramskih umjetnosti ostaće zabilježeno da je Jelica jedna od najmlađih studenata te institucije, budući da je fakultet upisala sa svega 16 godina.

Bila je primljena u klasi profesora Predraga Bajčetića, zajedno sa Goricom Popović, Tanjom Bošković, Milanom Štrljićem, Ljiljanom Dragutinović, Radmilom Živković i drugima.

Prvu ulogu u pozorištu odigrala je u predstavi „Lorencaćo“, koju je režirao Branko Pleša.

Uprkos mnogobrojnim ulogama koje je odigrala, publika je najviše pamti po liku Koviljke Koke Stanković iz kultne serije „Bolji život“ koja je bila vrhunac njene karijere. Tokom karijere snimila je nekoliko reklama i duet „Ruska čokolada“ sa grupom „Poslednja igra leptira“.

<p>Prvu ulogu u pozorištu odigrala je u predstavi „Lorencaćo“, koju je režirao Branko Pleša</p>

Glumica Jelica Sretenović (67) ima dvije kćerke, Anu i Olju, koje se jako rijetko pojavljuju u javnosti. Jelica je, kad je imala svega 19 godina, upoznala svog bivšeg muža i za njega se udala nakon 12 mjeseci zabavljanja. Tokom treće godine studija na FDU je ostala u drugom stanju, ali nije prestajala da odlazi na predavanja sve do 10 dana pred porođaj.

11 godina nakon rođenja Ane, Jelica je dobila i drugu kćerku, Olju. Olja jako liči na mamu, a, za razliku od sestre, ostala je da živi u Srbiji. Jelica je sa 45 ostala udovica, kada je njen suprug iznenada pre*inuo zbog srčanih problema. Te godine im je bilo dvije i po decenije braka.

Nakon toga se nije udavala, a svoj život je posvetila ćerkama, unucima i karijeri. Bila je udata za pravnika Miloša Mišu Sretenovića.