Ova ljekarka otkriva kako pomjeranje sata utiče na ljudsko tijelo – evo koje sve posljedice može ostaviti po vas

0

Pomicanje sata može uzrokovati probleme sa spavanjem, ali i probleme sa srcem i krvnim žilama. Kako biste izbjegli neugodnosti, treba se pridržavati savjeta stručnjaka – sat ćemo pomaknuti za sat vremena, no posljedice mogu trajati danima, dok se tijelo ne prilagodi.

Najčešći su poremećaji spavanja, dnevna pospanost, gubitak koncentracije, glavobolja, osjećaj preskakanja otkucaja srca, slabost, razdražljivost i značajan pad raspoloženja.

U nastavku ovog članka vam donosimo na koji način da se borite s ovim, kako tijelo ne bi osjećalo posljedice, pa krenut ćemo redom:

1. Budite oprezni kada ćete ići na spavanje

Održavanje redovitog ritma spavanja vrlo je važno za cjelokupno zdravlje, pa će i ova jednosatna smjena imati utjecaja na organizam. Održavajte ritam odlaska na spavanje i ustajanja, kako bi se tijelo prilagodilo promjenama.

2. Prošetajte preko dana na suncu

Boravak na suncu stimulira tijelo, pa će vam pomoći da se nosite s pospanošću ili iscrpljenošću. Sunce nam također pomaže u sintetiziranju vitamina D, važnog za imunitet.

3. Nemojte pretjerivati ​​količinski sa kafom

Možda ćete posegnuti za dodatnom šoljicom kako biste se probudili, ali ne biste trebali pretjerivati ​​s kofeinom, tijelo će vam biti prestimulirano i nećete moći zaspati, što će dodatno poremetiti ritam.

4. Nemojte vježbati

Iako ovo zvuči čudno, vježbe nas obično pune energijom, one su dobre za raspoloženje, održavanje tjelesne težine i zdravlje srca i krvnih žila. Ipak, nekoliko sati prije spavanja ne biste se trebali baviti tjelesnom aktivnošću, jer će to poslati “pogrešan” signal tijelu da ostane budan.

Nadamo se da ste ovo pročitali sve i da ćete se pridržavati nekih stvari najviše zbog vašeg zdravlja.