Ova glumica bila je ljubav Zdravka Čolića: Pevač joj posvetio pesmu “Noć mi te duguje”

0

Zdrako Čolić je najpoznatiji pop pjevač na našim prostorima, koji je jedan od rijetkih pjevača koji je dobrodošao na svako mjesto i grad u bivšoj Jugoslaviji. Čola nastupa i dalje i puni i najveće dvorane i to par noći zaredom, a svoju publiku u kojoj se nalaze oni od sedam po do sedamdeset i sedam godina svaki put oduševi svojim magičnim glasom.

Ona je smatran velikim zavodnik od samog početka karijere, a mnoge djevojke za nji su gubke glavu i žene širom Juge, ali je ostao neženja sve do pedesetih godina, kada je oženio Aleksandru koja je profesorica u jednoj beogradskoj srednjoj školi. Zdravko čuva svoj privatni život daleko od očiju javnosti, ali je poznato da par ima dvije kćerke Laru i Unu, koje su na društvenim mrežama prave zvijezde.

Mediji navode ja je njegova prva ljubav bila popularna sarajevska glumica Jasna Ornela Beri, a njih dvoje su se upoznali početkom sedamdesetih u svom rodnom gradu. Tada se nije znalo javno o njihovoj ljubavi, ali je skoro 50 godina kasnije progovorila o svemu i rekal je da su tada oboje bili jako mladi te su izlazili na Skenderiju i u Dom mladih koji je okupljao umjetnike, pjevače, slikare i glumice.

Za nju je ljubav sa Čolom nešto neprocjenjivo što cijeli svoj život pamti, a poslije su se razišli njihovi putevi. Sreli su se jednom prilikom u Boegradu nakon rata i za nju je bilo sve jako emotivno a za pejvača govori da je on jako dobar čovjek. Vjerujemo da je Čola ostao mnogim ženama u mislima i do danas dan.