OVA 3 imena se ČESTO DAJU DJEVOJČICAMA U SRBIJI, a ne znaju svi da su MUSLIMANSKA: Pročitajte značenje

0

U današnjem čanku ćemo pisati o jednoj zanimljivoj temi koja se tiče imena koje roditelji daju svojoj djeci. Za buduće roditelje odabir imena za novo dijete može biti i ugodan zadatak ili izvor frustracije. Proces razmišljanja o odabiru imena koje je jedinstveno i različito od drugih u tom području, ili onog koje ima značajno značenje, može biti porazan. Ovo su samo neka od razmišljanja koja zaokupljaju umove budućih roditelja. Osim toga, evo tri muslimanska imena koja se često koriste u Srbiji.

Ime Ema ima više značenja, jer je skraćena verzija raznih imena. Kod nas se najčešće skraćuje od imena Emilija, dok se kod muslimanskih populacija izvodi od imena kao što su Emin ili Emir. Podrijetlo imena seže do njemačkog izraza “ermen”, koji se odnosi na stanje potpunosti i univerzalnosti. Izvorno izvedeno iz riječi sarai, ime Sara ima značajno značenje jer se prevodi kao princeza, vladarica ili žena visokog ranga. Arapski jezik također pripisuje da ime Sara znači “ona koja donosi sreću, sretnu i radosnu”, što je osjećaj koji obično izražavaju i kršćani i muslimani.

Posljednjih godina ime Sara postalo je popularno među roditeljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, jer se konstantno nalazi među 10 najčešćih imena za djevojčice, piše Ženablic.rs. Ime “Hana” potječe iz arapskog i povezuje se s kvalitetama inteligencije, mudrosti i praktičnosti. Osim toga, prema legendi, naziv je možda inspiriran biljkom kanom (hannan) koja označava “milost”. Ovo se ime nalazi u različitim varijacijama i oblicima i bilo je vrlo rašireno u Češkoj Republici i Njemačkoj tijekom prve polovice 1900-ih.