Ako ste i vi osoba koja vjeruje da je naša sudbina zapisana u zvijezdama pročitajte sljedeći tekst. Otkrijte koja će tri horoskopska znaka doživjeti najviše sreće u ožujku 2024. godine. Astrologinja Liz Simons predviđa da će nadolazeći mjesec ožujak 2023. donijeti najveću razinu sreće za sljedeća tri horoskopska znaka.

 

Strijelac

U mjesecu ožujku, Strijelac će doživjeti sretno razdoblje jer se Saturn poravnao s Ribama, pružajući Strijelcu priliku da iskoristi snagu ovog nebeskog tijela. Ovo povoljno vrijeme poslužit će kao katalizator za slijeđenje određenog puta i poduzimanje potrebnih radnji za njegovo postizanje. Ožujak će biti transformativan mjesec, dopuštajući Strijelcima da otkriju i proniknu u svoju autentičnu svrhu.

Jarac

2023. Jarcima će donijeti novootkriveni osjećaj sreće, osobito u ožujku. Odlazak Plutona iz Jarca u ovo vrijeme će onima koji su rođeni u ovom znaku pružiti veći osjećaj lakoće i oslobođenja. Prije toga, Jarci su možda iskusili određenu razinu nelagode. Srećom, u ožujku će se ovaj teret osloboditi, što će omogućiti mnogo mirnije i bezbrižnije iskustvo.

Vodenjak

U 2023. godini Vodenjak može očekivati ​​val sreće tijekom mjeseca veljače i ožujka zbog dva značajna čimbenika: povoljnog ulaska Venere u kompatibilni sektor i dugo očekivanog odlaska Saturna iz Vodenjaka, prelaskom u Ribe. Ova nebeska kretanja sadrže potencijal za značajnu transformaciju u životima Vodenjaka. Teški napori uloženi tijekom proteklih godina konačno će kulminirati, dajući Vodenjaku osjećaj oslobođenja i slobode. Tijekom ovog razdoblja može se otvoriti niz mogućnosti, uključujući pojavu romantičnih izgleda, napredovanje u karijeri i uzbudljive prilike za putovanja. Iako bi ostvarenje ovih izgleda moglo biti malo odgođeno, budite uvjereni da će se očitovati u dogledno vrijeme. U mjesecu ožujku, Ribe će, prema najavama astrologa, naići na prepreke na svom putu. Utjecaj Saturna nametnut će ograničenja prirodnoj sklonosti Riba da se bez napora prilagode. Ipak, važno je napomenuti da ožujak neće biti sasvim nepovoljan, jer ovi izazovi predstavljaju vrijedne prilike za osobni rast i ostvarenje dugogodišnjih težnji.

 

 

ŠTA JE HOROSKOP

U astrologiji, horoskop je dijagram koji prikazuje raspored nebeskih tijela poput Sunca, Mjeseca, planeta i zvijezda tijekom određenog događaja ili u trenutku rođenja pojedinca. Prikazuje korelaciju između ovih elemenata i različitih sustava koji se koriste u astrologiji. Horoskop obuhvaća mnoštvo komponenti, uključujući astrološke znakove, astrološke kuće, planetarne aspekte i same planete, a sve su međusobno zamršeno povezane. Točnosti horoskopa nedostaje znanstvena potpora, jer nijedna studija nije pružila potporu, a metode koje se koriste za tumačenje općenito se smatraju pseudoznanstvenim. Prilikom izrade horoskopa, Zemlja služi kao središnja referentna točka. Nebeska “hemisfera” podijeljena je zamišljenim krugom poznatim kao horizont, koji označava granicu između vidljivog i nevidljivog dijela neba. Unutar ovog horizonta značajnu ulogu imaju sjeverna i južna točka koje se sijeku s krugom našeg horizonta. Dodatno, postoji os istok-zapad koja se također siječe s krugom našeg horizonta. Okomito, zenit predstavlja najvišu točku točno iznad glave, dok je nadir točno nasuprot. Produženjem Zemljine osi uspostavljamo nebesku os koja siječe nebeski svod na polovima (sjeverni i južni). Nadalje, iz produženog Zemljinog ekvatora nastaje nebeski ekvator. Krećući se od nebeskog ekvatora prema (nebeskim) polovima, izračunavamo nebeske širine, također poznate kao deklinacije. Iz proljetne točke na nebeskom ekvatoru određujemo nebesku dužinu ili rektascenziju. Na kraju, početni meridijan prolazi kroz zenit, a nebeski ekvator siječe horizont u točkama istok-zapad.
Ekliptika, koja je prividna putanja Sunca kroz zviježđa, ima veliku važnost.

 

Zbog nagiba Zemljine osi za otprilike 23,5 stupnjeva ravnina ekliptike također je nagnuta prema nebeskom ekvatoru. Ovaj nagib je odgovoran za promjenjivu visinu Sunca. Najviša i najniža točka javljaju se tijekom ljetnog i zimskog solsticija, dok proljetni i jesenski ekvinocij označavaju sjecište ekvatora i ekliptike. Da bismo odredili položaj Sunca i drugih nebeskih tijela, njihovu zemljopisnu dužinu i širinu računamo od proljetnog ekvinocija. Zemljopisna dužina predstavlja smjer zapad-istok, dok zemljopisna širina označava udaljenost od ekliptike prema sjeveru ili jugu. Dodatno, ključno je uzeti u obzir precesiju ekvinocija, gdje svake 72 godine, ekvinocij se pomiče za jedan stupanj od istoka prema zapadu, u konačnici prelazeći ekliptiku svakih 26 000 godina.
U prošlosti je proces izračunavanja horoskopa bio naporan zadatak koji je uključivao određivanje položaja ascendenta i ostalih vrhova kuća, kao i unos položaja planeta, Sunca i Mjeseca pomoću tablica. Međutim, moderni računalni programi preuzeli su ovu odgovornost, čineći zadatak mnogo učinkovitijim i praktičnijim za nas.