Otkriće u polju medicine koje bi moglo da promijeni svijet – Otkriven ‘novi’ organ u ljudskom organizmu, u njemu se krije tajna karcinoma?! – Savjeti za deset
Vijesti Zanimljivosti

Otkriće u polju medicine koje bi moglo da promijeni svijet – Otkriven ‘novi’ organ u ljudskom organizmu, u njemu se krije tajna karcinoma?!

Po najnovijim istraživanjima od strane stručnjaka iz SZO organizacije saznajemo da je došlo do otkrića da se u ljudskom tijelu nalazi jedan organ više nego što smo to prethodno mislili.

Taj organ je dobio naziv “interstitium”, a ovaj novootkriveni organ ima jednu veoma važnu funkciju za koju do sada nismo znali.

Ako se pitate “Ako je veći od kože, kako je moguće da ga naučnici do sada nisu primijetili?” dobit ćete odgovor za svoje pitanje veoma brzo.

Riječ je o jednom specifičnom tipu organa koji je stastavljen od strane sićušnih kanala koji su ispunjeni tekućinom koji oblikom imaju nalik na mrežu.

Zbog toga što je to dio tijela u kojem se prerađuju svi gelovi koji se nađu u ljudskom organizmu, došlo je do vjerovanja da ovaj organ može da nam bude tajna otkrivanja istine o raku.

Recite nam šta vi mislite o ovome, da li je ovo jedno ogromno otkriće ili uopće nepotrebna informacija?!

283148-largest-organs-intersitium

Oglasi – Advertisement