OTIŠLA U NEMAČKU A SADA BEŽI IZ NJE: Ispovest DOKTORKE pokosila sve, zbog OVOGA se vraća

0

Svi smo svesni činjenice da su ljudi sa Balkana itekako raseljeni po svetu, jer je egzistencija u balkanskim zemljama od uvek bila upitna. Zbog toga se mnogi odlučuju na odlazak u inostranstvo “trbuhom za kruhom” ostavljajući svoju državu u kojoj ne mogu živeti, ali niti bilo šta popraviti povodom toga. Svi se obično odlučuju za Nemačku i ona predstavlja za mnoge državu u kojoj je sve uređeno i perfektno funkcioniše. Mi vam danas predstavljamo jednu ženu koja tvrdi drugačije.

Pre svega on je rođena je u Srbiji, gde je živela do svoje 27 godine i završila Medicinski fakultet u Novom Sadu. Nakon završenog studija dobila je specijalizaciju i edukaciju je pronašla u Nemačkoj. Potom se vratila i veruje da je najbolji mogući potez sada dolazak u Tuzlu, gde planira da nastavi da živi i radi. Ona je potom pojasnila zašto se nije odlučila za Nemačku i da ostane raditi tamo. Ona svakako smatra da je taj boravak bio odličan za nju ali se ipak odlučila vratiti.

Pre svega, B1 je minimum, B2 optimum. Mora se baš dobro razumeti da ne bi bilo poteskoća u poslu, ali je i svesna koliko medicinskog osoblja treba u Nemačkoj. Kaže i da je njoj lično bilo potrebno oko tri godine za savladavanje jezika do nivoa da svog pacijenta bez poteškoća razume, kao i on nju.

Od te tri godine godinu i po je jezik učila u Srbiji. Što se tiče konkretno režija, troškovi jesu veći, ali i dalje ne prelaze 1/4 mesečnih primanja. Više o ovoj temi pročitajte na ovom linku. Koja su vaša mišljenja oko odlaska u Nemačku ili bilo koju drugu zemlju.