Trenutno Vijesti

“Otišla sam prvi put na SRPSKU SVADBU i ZGROZILA SE – Običaji su FUJ, živi užas – kako OVO nekome može biti normalno? Srbi su zaista BARBARSKI NAROD, primitivci”

Da svaka država ili region ima neke svoje običaje koji su mnogima koji ne žive tu jako čudni a ponekad i bizarni , nije nikakava novost. Danas vam donosimo priču jedne djevojke iz Velike Britanije koja se još uvijek nije udala a koja je prisustvovala jednoj tradicionalnoj srpskoj svadbi i ostala je potpuno zatečena onim što je tamo vidjela i doživjela.

Ona je na svadbu bila pozvana jer je mladu upoznala na jednom putovanju i postale su jako dobre prijateljice. Tada je i prvi put uopšte posjetila Srbiju i nije bila nimalo oduševljena i odmah je svojoj prijateljici rekla kako joj se sve čini prljavo i da nikada više neće doći u ovu zemlju. Na samoj svadbi, uzvanici su se ponašali kao pravi divljaci, iako ih nije bilo mnogo.

Muškarci su se stalno vrtili oko roštilja i alkohola a žene su buljile u svoje mobitele. Sama svadba nije imala ništ a ni lijepo ni elegantno u sebi, bila je prava varvarska posebno kada se malo popilo i kada su se svi uhvatili u kolo i vrtili u krug uz neke čudne zvuke a poslije je saznala da se to zove kolo.

Bizarna scena je posebno bila kada su pred mladence stavili pun tanjir mesa a njena prijateljica koja se udavala je svom mužu u usta trpala ogromne komade a on ih je žvakao i gutao kao da je krokodl a ne čovjek. Ona je dodala da je bilo još puno stvari koje su je zgrozile jer su vjenčanja u Engleskoj puna stila i romantike a ovo čemu je prisustvovala je čist barbarizam.

Oglasi – Advertisement