Na samrti je muškarac iz Bostona svojoj kćeri otkrio da je počinio pljačku banke prije više od pola stoljeća. Nakon prve kemoterapije, Tomas Rendel, koji se borio s rakom pluća, povjerio je svojoj kćeri tajnu koju je skrivao više od pedeset godina. Priznao je da je sa samo dvadeset godina počinio pljačku banke u Ohiju i izvukao vrtoglavih 215.000 dolara. U iznenađujućem obratu otkrio je da je njegov pravi identitet Teodor Konrad.

Unatoč njegovoj molbi da njegova kći ne ulazi u tu stvar, Ashley Rendel (38) nije se mogla odmoriti te je iste večeri odlučila provesti online potragu. Ubrzo je naišla na novinske članke koji se odnose na incident. Ashli ​​je obavijestila CNN da postoji opsežna kolekcija članaka koji se odnose na njezinog oca, naglašavajući ogromnu količinu koristeći izraz “stotine i stotine”. Nadalje, izjavila je da dok je klikala po ovim člancima, zlokobna povijest njezina oca postupno se raspršila, stvarajući osjećaj transformacije i prosvjetljenja.

U gradu Linfieldu, Massachusetts, živio je čovjek po imenu Thomas Rendel. Poznat po svojoj profesiji prodavača automobila i strasti prema golfu, duboko je volio nogometni tim svoje kćeri i često ga se moglo naći kako ih bodri sa strane. Međutim, bez znanja policije u Clevelandu, ovaj naizgled običan čovjek imao je skriveni identitet: Teodor Konrad, ozloglašeni pljačkaš banke. Nevjerojatno, bio je tek tinejdžer kad je uspješno izvršio jednu od najznačajnijih pljački u povijesti Ohija, pobjegavši ​​s nevjerojatnom svotom od 215.000 dolara. U današnjoj valuti taj iznos premašuje nevjerojatnih milijun i pol dolara.

Mladolik Konradov izraz pojavio se istaknuto na popisu pojedinaca koje traži policija i bio je prikazan u popularnim televizijskim programima kao što su “Most Wanted in America” ​​i “Unsolved Mysteries”. Ashley Rendel ga je obavijestila da je u tijeku potraga za njim i naglasila da je potrebno obavijestiti njihovu majku. Nakon zapanjujućeg otkrića, Ashley se povjerila svojoj majci, ispričavši svaki detalj. Ashley je ispričala kako je svjedočila nevolji svoje prijateljice dok je listala članke na internetu, uzvikujući “O moj Bože! O moj Bože!” solidnih 10 minuta. S obzirom na njihovo 40-godišnje poznanstvo, Ashley je mogla samo zamisliti golemu traumu koju je njezina prijateljica doživjela.

Počevši raditi kao bankovni blagajnik u Clevelandu u petak, 11. srpnja 1969., Rendel je završio svoj prvi dan tako što je potajno prikupio 215.000 dolara i diskretno napustio svoj prethodni život. Banka je ostala nesvjesna krađe do ponedjeljka, priuštivši Rendelu dva dana prednosti. Vlasti nisu mogle otkriti nikakve dokaze o njegovoj prisutnosti. Nakon njegova nestanka, samo tjedan dana kasnije dogodilo se slijetanje Apolla 11 na Mjesec. Ova revolucionarna ekspedicija privukla je značajnu medijsku pozornost, zbog čega je zagonetni pljačkaš banke iz Clevelanda nestao.

Kako je vrijeme prolazilo, prelazeći iz mjeseci u godine i naposljetku u desetljeća, Ted Konrad je doživio potpunu transformaciju, pojavivši se kao Rendel u državi Massachusetts, gdje je marljivo izgradio novi život.

Ashley potvrđuje da nikada nije skrivao svoju prisutnost, stalno pohađa školu i aktivno sudjeluje u njezinim akademskim nastojanjima. Ipak, neki su se detalji počeli slagati nakon njegova prijema. Njezin otac, koji je tijekom mladosti uvijek bio obrijan, sada je nosio bradu i rijetko je skidao bejzbolsku kapu u javnosti. Osim toga, nikada se nije usudio izaći izvan granica njihove domovine. Ashley se prisjetio vremena kada su ga molili da ih prati u Francusku, ali on je to odbio, navodeći kao razlog nedostatak interesa za međunarodna putovanja. Tek sada shvaća značaj svog izmišljenog identiteta jer mu je onemogućio posjedovanje putovnice.