Onog trenutka kad njegov grob bude pronađen svijet će prestati postojati – Njegov grob je još uvijek misterija, gdje se nalazi grob največeg osvajača svijeta? – Savjeti za deset
Zanimljivosti

Onog trenutka kad njegov grob bude pronađen svijet će prestati postojati – Njegov grob je još uvijek misterija, gdje se nalazi grob največeg osvajača svijeta?

Danas ćemo vam govoriti o grobu jednog čovjeka čije će ime ostati zapisano u historiji kao osvajač koji je uspio da osvoji više svijeta nego bilo ko drugi.

Pored toga što je bio najveći osvajač ljudske rase, on je bio ujedno i najveći ljubavnik u historiji, čak 5% trenutne ljudske populacije su njegovi direktni potomci.

Tijelo Gengis Khana (Džingis Kan) je sahranjeno na tajnoj lokaciji, a svi koji su naišli na putu do njegove sahrane su ubijeni od strane njegovih odanika.

Nakon sahrane čak i vojnici koji su nosili njegovo tijelo su ubijeni na licu mjesta zbog toga što postoji jedno proročanstvo koje ih je prestrašilo do kosti.

On je sahranjen davne 1227. godine, a svi njegovi vojnici su danima jahali po cijeloj okolini kako bi sahrili tragove konjanika koji su sahranili njegovo tijelo.

Čak 800 godina nakon njegove smrti tijelo ovog vladara još uvijek nije pronađeno, naučnici čak ni približno ne znaju gdje bi se njegov grob mogao nalaziti.