Ljubavna priča Aleksandra i Seke Đorđević svijetli je primjer prave ljubavi u našem društvu, koja traje gotovo tri desetljeća. Njihov odnos karakterizira duboko međusobno razumijevanje, nepokolebljiva podrška i bezuvjetna ljubav, što ga čini idealnim za mnoge parove. Mladi Kođarčanin Aleksandar bio je zadivljen ljepotom svoje buduće supruge Aleksandre od trenutka kada ju je ugledao. Od tada su bili praktički nerazdvojni. Upoznao ih je zajednički prijatelj Nebojša Ilić, koji će kasnije Saletu biti i kum na njihovom vjenčanju. Salet je jedne večeri u jednom kafiću na Vračaru ugledao simpatičnu mladu ženu koja mu je privukla pažnju. Nakon razmijenjenih pogleda i osmijeha, prijatelji su mu rekli da se zove Seka, a ubrzo su se i upoznali.

Unatoč žongliranju obaveza u Partizanu i reprezentaciji, Sale se uspio zaljubiti u nju, što se pokazalo kao težak podvig. U srpnju 1995. Aleksandar Đorđević i Seka Đorđević izmijenili su zavjete. To je značilo da proslavljeni sportaš nije mogao prisustvovati prijemu na čuvenom balkonu Skupštine grada Beograda, unatoč zlatnoj medalji za Jugoslaviju na Europskom prvenstvu u Ateni. Dvadeset i dvije godine kasnije, 2017., Đorđević je mogao kročiti na isti balkon nakon osvojene srebrne medalje na Europskom prvenstvu održanom u Turskoj. Kratko se ispričao svojim sugrađanima što ga nije bilo prije dva desetljeća. – Ispričavam se, ali okolnosti u to vrijeme bile su razumljive – rekao je sa smiješkom Sale, koji iz prethodnog braka ima dvije kćeri, Taru i Tesu.

Đorđevićima je privatnost najvažnija, pa se kao takvi rijetko pojavljuju na javnim događanjima i radije su izvan svjetla reflektora. Samim time, vrlo je malo zajedničkih fotografija para, a pomutnju je izazvala stara fotografija koja je osvanula na naslovnici nekada uglednog časopisa. Godine 1990. par je predstavljen u “TV emisiji”, a njihov izgled bio je znatno drugačiji od onoga što su ljudi navikli vidjeti. Iako je Saletova ćelavost već godinama poznata činjenica, on je na fotografiji imao punu glavu guste, kao gaz crne kose, za koju se svi slažu da mu pristaje. Seka, njegova partnerica, također je bila poznata po svojoj ljepoti, s dugim tamnim pramenovima koji su je činili jednom od najljepših supruga sportaša.

Ne čudi što je Sale bio oduševljen njome. Uprkos novoj kratkoj frizuri, Sekina ljepota blista kao i uvijek. Modni odabiri para nisu prošli nezapaženo, posebice kada su bili predstavljeni u novogodišnjem izdanju jednog časopisa. Seka je nosila živopisnu košulju, dok je Sale odabrao pulover sa zimskim motivima. Ipak, ono što ljude najviše osvaja kod ovog para je duboka ljubav i strast koja i dalje svjetluca u njihovim očima, čak i nakon što su zajedno dugi niz godina.