On je NAJBOGATIJI ŠEIK na svijetu, ali žene BJEŽE od njega: Grcaju u suzama kad se udaju za njega, a sad je sve jasno, isplivali svi detalji

0
185

Optužila je svog oca da je drži zatvorenom već 3 godine, Princeza Latifa, kćerka Muhameda bin Rašida el Maktuma, vladara Dubaija i potpredsjednika UAE.

71-godišnji šeik, jedan je od najbogatijih šefova država na planeti koji je uspio da napravi veliki i uspiješan grad, a njegovo bogatstvo se može procijeniti na čak nekoliko milijardi dolara.

2004. godine, vjenčao se sa svojom šestom ženom – princezom Hajom bin el Husein, kćerkom pokojnog kralja Jordana Huseina.

Skandal je počeo da se pojavljuje 2018. godine kada je njegova kćerka – Latifa, pokušala da napusti Dubai uz pomoć jednog francuskog špijuna i Finske fitness instruktorke.

Latifa je vraćena u svoju zemlju, ali prije toga je objavila video gdje navodi da je zarobljena više od 3 godine, i da su je fizički zlostavljali.

U međuvremenu, šeikova žena je sa djecom prešla u Veliku Britaniju, gdje je pred Visokim sudom u Londonu, 2019. godine, zatražila pravo na starateljstvo nad djecom, dok je šeik zahtjevao suprotno, da mu se djeca vrate nazad kući.

Šeik Muhamed “nastavlja da održava režim u kojem su obje mlade žene lišene slobode” – navodi sud.

Šeik je zatražio da se ovaj postupak drži van javnog domena.