Ojačajte imunitet prije zime, uzimajte Ove 3 namirnice: Dr. Nestorović savjetuje (Foto)

0

Svima je već dobro poznat doktor Nestorović, a najviše je ovaj doktor stekao slave u vrijeme pandemije i kada je bio član kriznog štaba. Ipak, on nije dugo vremena ostao na poziciji člana kriznog štaba jer jednostavno nisu mogli podnijeti njegove izjave i to kada je on bio iskren.

Ipak, on je davao neke savjete ljudima kako mogu ojačati svoj imunitet, što je bilo u tome periodu veoma bitno, a isto tako je sada veoma bitno jer dolazi zima i sa time će svima biti imunitet malo slabiji.

Pošto nam je zima skoro došla, potrebno je da se malo pobrinete o sebi i o svome zdravlju, pa tako trebate svoj organizam “Pripremiti” za zimu, a evo o čemu se to ovdje danas radi. Rekao je zapravo da je dobra stvar da šetate na hladnom zraku svakog dana po sat vremena ili da vi boravite u sauni neko vrijeme svakodnevno jer su to stvari koje vam popravljaju pored hrane imunitet i jačaju ga za zimu.

Inače je šetnja ili bilo kakva druga fizička aktivnost veoma dobra za vaše zdravlje, pa je dobro da tu naviku počnete primjenjivati svakog dana ili kada god imate vremena za to, pogotovo ako radite neki posao u kancelariji.

Osim toga je spomenuo kako su kopriva, bijeli luk i orah veoma bitne namirnice za zdravlje, te da su bitne povrće i riba isto tao. Vi morate voditi računa o svim namirnicama koje jedete, te su te tri namirnice inače ključne kako bi imali sve što vam je potrebno i da bi vaš imunitet ojačali.