Trenutno Vijesti

Oglasila se i BAHATA Jovana: “Znate li vi KO SAM JA, i čija sam žena?” NEKO ĆE ODGOVARATI ZA MOJ OTKAZ!

Već nekoliko dana je u Srbiji aktuelna vijest o otkazu koji su na TV Prvoj dali Jovana Joksimović i njen dugogodišnji kolega Srđan Predojević. Naime njih dvoje su uigran tandem već godinama a do prije nekoliko dana su vodili jutarnji program na ovoj televiziji koji je bio i najgledaniji.

View this post on Instagram

Blue like the sky ☀️

A post shared by Jovana Joksimovic (@jjovanajoksimovic) on

Kada je menadžment htio da promijeni neke stvari i da za promjenu emisiju koju njih dvoje vode u treminu petkom da mladom voditelju Filipu Čukanoviću Jovana i Srđan se nisu složili. Pošto nije bio postigut dogovor njih dvoje su predložili da im se isplati otpremnina i sporazuman prekid radnog osdnosa a nakon što njihovi zahtievi nisu isapunjeni oni su dali otkaz.

Jovana je u javnosti poznata ne samo po svom poslu koji obavlja krajnje profesionalno, nego i kao supruga jednog od najpoznatijih pjevača u regionu Željka Joksimovića, koji je nedavno i sam pokrenuo privatnu televiziju pod nazivom K1 i pisalo se u medijima da je Željko prvo svojoj supruzi ponudio mjesto glavnog i odgovornog urednika ali je to ona tada odbila jer se koncept same televizije nije slagao sa njenim poslom.

View this post on Instagram

Kolegama, profesiji, prijateljima, Kada neko dobije otkaz preko Instagrama (zašto ne preko Tik toka?), i to kroz objavu koja ne sadrži ni jednu tačnu činjenicu, mora sebi da postavi sasvim logično pitanje – šta sada? Prvo, Srđan Predojević i ja danas zaista dugo nismo znali da li smo zaposleni na Prvoj TV, jer nikakvo obaveštenje o prekidu radnog odnosa nismo dobili, ni pismeno, ni usmeno, osim ako se u "obaveštenje" ne računa to što je ‪u ponedeljak ujutru‬ obezbeđenje fizički onemogućilo Srđanu da uđe u zgradu Prve TV i obavi svoj posao. Tek posle Instagrama on je dobio rešenje o otkazu, a ja izgleda "upozorenje pred otkaz"!?  A  "upozorenje pred Instagram"? Zašto nije stiglo? Drugo, kada neko, na Instagramu, ustvrdi da nas dvoje više ne radimo "zbog nepoštovanja radne obaveze", a prethodno nas je onemogućio da tu obavezu ispunimo, jasno je ne samo da otvoreno laže, nego i više od toga. Da zaista želi da nas na toj televiziji nema, i da ima nameru da ne bira sredstva, ne bi li taj cilj ostvario. Sa samim prestankom radnog angažmana na Prvoj TV, ni Srđan, ni ja, nemamo nikakav problem. Bili smo i na drugim televizijama, odlazili sa njih, i taj proces doživljavamo kao nešto najnormalnije na svetu, proces u kojem ljudi koji vode televizije, i profesionalci koji u njima rade, u nekom trenutku mogu da imaju i različite planove, i različite želje. Rastanak je, u tom slučaju, najprirodnija stvar, i dešava se i bez ljutnje i bez teških reči, a pogotovo bez laži, to jest, bez nepotrebnog pokušaja pronalaženja opravdanja. Mogao je vlasnik televizije najmirnije da nam kaže ono što nedeljama već priča po gradu – da smo mu nas dvoje, jednostavno, preskupi. Taj argument bismo bez reči prihvatili, ljudski bismo se s njim pozdravili i mirno otišli. Njegova je televizija, ima prava da seče troškove, baš kao što ima pravo da se odrekne emisija za koje smatra da su mu nepotrebne. Ono što nema prava, i oko čega se jesmo sa njim sukobili, jeste da emisije koje su nečiji autorski projekat – a Jutro sa Jovanom i Srđanom jeste baš to, naš autorski projekat – on uređuje, određuje ko će da ih vodi i meša se, samim tim u njihov sadržaj.➡️➡️➡️

A post shared by Jovana Joksimovic (@jjovanajoksimovic) on

Od kada su Jovana i Srđan dali otkaz na TV Prvoj postoje mnoge špekulacije o njihovom sljedećem poslovnom angažmanu pa se tako moglo pročitati da su već dobili ponude i od državne RTS televizije, Pinka ali i Željkove K1 televizije. Kako njih dvoje nisu dobili nikakvo obavještenje ili odluku o otkazu, Srđan se pojavio na poslu u TV Prvoj ali ga zaštitari nisu pustili da uđe u zgradu. Prva se oglasila objavom na Instagramu u kojoj su napisali da je Srđan dobio otkaz a da je Jovana na čekanju, na šta je odmah reagovala sama voditeljica koja je na Instagramu objavila poduži status.

Oglasi – Advertisement