ODVOD VAM UŽASNO SMRDI? Samo izlijte ovu smjesu, ZA NEKOLIKO MINUTA PROBLEM JE RIJEŠEN! (RECEPT)

0

Ukoliko veliki dio svog vremena provodite u kuhinji sigurno ste se susreli sa neobjašnjivim neugodnim mirisima koji se šire kroz nju. Nerijetko, ovaj problem uzrokuju ostaci hrane koji ostaju u vašem odvodu koji često i začepe isti.

Ovaj problem je često nemoguće riješiti uobičajenim sredstvima za čišćenje lavaboa i odvoda. Kako biste izbjegli dugotrajno i mukotrpno rasklapanje vašeg odvoda, nudimo vam jednostavno rješenje problema.

Naravno, problem je lakše spriječiti nego liječiti tako da bi najbolje bilo spriječiti da ostaci hrane odlaze u odvod no ukoliko ipak dođe do pojave neugodnih mirisa nije potrebno prvom prilikom kupiti neku od hemikalija čije je udisanje svakako štetno za vaše zdravlje.

Možete se jednostavno poslužiti ovim prirodnim receptom koji zahtijeva samo tri sastojka koja sigurno već imate u svom domaćinstvu.

Ovaj postupak će ukloniti sve naslage vašeg odvoda, otkloniti neugodne mirise i po potrebi čak i odčepiti odvod.

Sastojci koji će vam biti potrebni:

  • Soda bikarbona (3 kašike)
  • 400 ml sirćeta
  • Voda (oko 5l)

Sodu bikarbonu ćete nasuti u svoj odvod te postepeno dodavati sirće. Reakcija sode bikarbone i sirćeta će izazvati pjenjenje na koje biste trebali malo pripaziti te po potrebi prekriti odvod. Nakon 5 minuta djelovanja, sodu bikarbonu i sirće iz dovoda isperite vodom.

Redovno održavajte svoje odvode i kuhinjske površine kako ne bi došlo do skupljanja i razvijanja bakterija koje su nerijetko veoma štetne za vaše zdravlje i zdravlje vaše porodice. Ako to budete radili, onda se nećete morati brinuti oko takvih stvari i sigurno nećete morati da trpite neprijatne mirise iz odvoda.