OČISTITE CRIJEVA I UBRZAJTE NJIHOV RAD: Savršen napitak koji reguliše probavu i zatvor pravi se od 2 sastojka

0

Ima onih koji tvrde da upravo ovaj napitak posjeduje mistična svojstva, a valja napomenuti da se među njegove pokrovitelje ubrajaju i osobe koje boluju od dijabetesa. Ako imate problema sa zatvorom ili prekomjernom težinom, postoji piće koje vam može pomoći u rješavanju tih problema. Video zapisi na popularnoj platformi društvenih medija Tik Tok preplavljeni su poznatim blogerima koji koriste piće i potvrđuju njegove prednosti.

Za pripremu osvježavajućeg i zdravog napitka jednostavno pomiješajte čašu vode s dvije žlice chia sjemenki i malom količinom soka od limuna. Ostavite smjesu da odstoji kratkih pet minuta i uživajte u blagodatima ovog jednostavnog, ali hranjivog napitka. Povoljan učinak vlakana na probavni sustav opće je poznat jer igraju ključnu ulogu u održavanju njegovog ispravnog rada. Srećom, chia sjemenke su izniman izvor vlakana, a u kombinaciji s vodom i limunom mogu se pokazati neizmjerno korisnima za tijelo. Važno je napomenuti da konzumacija previše vlakana može rezultirati nuspojavama. Stoga preporučamo umjerenost u ispijanju ovog napitka kako biste spriječili moguće kontraefekte.

Opskrba crijeva odgovarajućom količinom vlakana ključna je za poticanje optimalne probave. U idealnom slučaju, trebali biste konzumirati otprilike 30 grama vlakana dnevno, ali značajan broj pojedinaca konzumira samo polovicu ove preporučene količine. Prema riječima nutricionistice Lole Bigs, piše Stil, chia sjemenke izvrstan su izvor vlakana, posebice netopivih, pa je ovaj napitak od chia sjemenki, vode i limuna korisna pomoć u postizanju dnevnog unosa vlakana. “Ključno je postupno uvoditi vlakna u prehranu, jer nagli porast unosa vlakana može uzrokovati gastrointestinalne tegobe. To je naglasila i ona, naglasivši važnost odmjerenog pristupa pri prilagođavanju unosa vlakana. Kako biste izbjegli bilo kakve štetne učinke, najbolje je biti oprezan i umjeren pri korištenju ovog pripravka. Koristeći ga u malim količinama i postupno, možete osigurati da nećete imati problema.