Trenutno Vijesti

Objavljen cjenovnik iz restorana gde ručaju naši političari: EVO koliko plaćaju za neka jela sa NAŠE GRBAČE! Sve i nekako, ali cijena teleće šnicle je HIT!

Kada je u pitanju region najisplativiji posao je biti političar jer ovi koji već decenijama vladaju u bivšim jugoslovenskim republikama su prosto nezasitni. Većina njih nema više nimalo ni stida ni obzira prema narodu i troše novac nemilice a koriste brojne povlastice koje ne postoje ni u jednoj drugoj državi na svijetu.

Novac građana koji se skuplja kroz poreze i doprinose i po ostalim osnovama u velikom broju slučajeva ide na pogodnosti koje uživaju političari pa smo prije nekoliko dana mogli pročitati informaciju kako je ministrica u vladi Srbije, Zorana Mihajlović, na račun države odnosno njenih građana sebi naručila najnoviji model telefona koji košta preko sto hiljada dinara, mada svi državni službenici već imaju telefone koje su dobili besplatno a i račune koje naprave razgovarajući mobitelom također plaća država.

Kada su u pitanju službena auta, poznato je da se svi regionalni političari vozaju skupim i luksuznim modelima koje mjenaju vrlo često, ali sami smo si krivi jer već godinama pa i decenijama biramo iste stranke i političare. I kao da nije dosta što imaju astronomske plate i kojekakve naknade , besplatne aute i vozače, mobitele i ko zna šta sve još, sada je u javnost isplivao i cjenovnik restorana u kojem jedu poliitčari koji se nalaze u vladi Bosne i Hercegovine.

Za njih su cijene smiješne, odnosno hrana skoro pa da je besplatna a najskuplje jelo je biftek sa jajetom koji za njih košta samo 3,5 eura, a ramstek na žaru tričavih 2 eura, pržene teleće šnisle samo 3 eura a svaki prilog košta samo 1 euro.

Oglasi – Advertisement