O ovome je brujao svet: Milena Dravić je zbog OVOG NEPRIMERENOG pitanja GAĐALA američku novinarku! (FOTO)

0

Milena Dravić je bila glumica koju su svi voljeli a njene uloge kojih je bilo nebrojeno mnogo ostaće upamćene zauvijek. Pored svog talenta Milena je zračila pozitivnom energijom a anegdote sa njom i danas prepričavaju mnoge njene kolege.

Milena je preminula prije 4 godine ubrzo nakon svog muža Dragana Nikolića Gage i do posljednjeg dana su se voljeli ljubavlju kakvu je moguće vidjeti samo na filmu. Ona je bila prava dama a koliko je voljela svoju zemlju pokazuje i nejn gest prema jednom američkoj novnarki kada su bili u Kanu. Milena je tada bila sa ekipom filma Misterije organizma koji je režirao Dušan Makevejev na filmskom festivalu u Kanu koji je i danas jedan od najprestižnijih i tamo je upoznala i Džona Lenona i njegovu suprugu Joko Ono te glumca Džeka Nikolsona.

Milena je poslije ispričala kako je bila oduševljena što se nalazi u takvom društvu a onda joj novinarka postavlja pitanje koje je djelovalo na nju kao hladan tuš. Pitanje je glasilo da li djevojke i žene u Jugoslaviji uopšte znaju za kontracepciju a Milena je bila toliko isfrustrirana njime da je iz svoje torbice izvadila tablete protiv migrene i gađala novinarku njima.

Tada su svi svjetski mediji pisali kako se Milena ponijela neprimjereno i malo je falilo da je ovaj njen postupak košta i uloge u filmu Bitka na Sutjesci jer joj je direktor Sutjeske Nikola Popović rekao da više neće moći da igra. Međutim godinu dana kasnije su je pozvali da dođe na Tjentište i da odigra svoju ulogu.