O NJOJ BRUJI CIJELI SVIJET! SRPKINJA VOZAČICA AUTOBUSA SPASILA DIJETE OD SIGURNOG SMRZAVANJA (VIDEO)

0
220

U Vašingonu je današnja vijest, kako objavljuje Si-En-En u glavnoj ulozi, Irena Ivić, vozač autobusa u Milvokiju, koja je zaustavila vozilo kako bi pokušala spasiti jedno dijete od samo godinu i pol dana. Kako navode, dijete je samo lutalo ulicom, po jako velikoj hladnoći, dok ga Ivić nije ugledala.

Kako je objasnio potparol tranzitnog sistema u okrugu Milvoki, Met Sliker, vozač autobusa Irena Ivić je vozila autoputem na nadvožnjaku kada je ugledala dijete koje je bilo boso, sa pelenom i u crvenoj benkici, kako se samo kreće ka raskrsnici.

Sistem za tranzit je objavio snimak, na kojem se vidi kako Ivić zaustavlja autobus, istrčava iz njega, i hvata dijete. “O moj Bože. Tresem se. O moj Bože” čuje se snimku kako izgovara Ivić kada je unijela dijete i sjela na mjesto vozača zajedno sa bebom.

Putnica koja se zadesila u autobusu je sa sebe skinula kaput i ogrnula dijete koja je bilo jako, jako hladno na sami dodir. Tog dana, tačnije 22.decembra kako navodi sistem za tranzit, temperature su bile ledene.

Na video-snimku koji je objavljen također se vidi kako je djevojčica ubrzo zaspala u naručju Ivić. U četvrtak je održana zahvalna ceremonija za Ivić povodom spašavanja djeteta, na kojem je ona istakla da je jako zahvalna, jer se našla na pravom mjestu u pravom vremenu.

Policija je također u svom saopštenju rekla da je djetetu bilo hladno, ali da nije povrijeđeno. Prema navodima koje je dala policija, a koje je prenio sistem za tranzit, dijete je nestalo nakon što je njegova majka imala krizu mentalnog zdravlja. Dijete je na kraju vraćeno ocu.

Kako navode, ovo nije prvi put da se ovako nešto desi, štaviše ovo je deveti put u nekoliko godina da vozači autobusu pronađu dijete na ulici koje se izgubilo, ili se vodi kao nestalo. Ivić je također izjavila kako je nekada bila učiteljica, da jako voli djecu, i da ima i svoju djecu, tako da je jako sretna što je mogla da pomogne ovoj nedužnoj bebici.