Postoji velika vjerojatnost da je R.H.(27), bivša supruga S.Z.A. (26), u zavjeri s nepoznatom osobom ubili su Nusreta Destanovića (28), koji je bio u ljubavnoj vezi s R.H. Posljedice ovog tragičnog događaja duboko su utjecale na okolinu, a detalji se trenutno prikupljaju.

Odluka oca da zabrani svojim kćerima sudjelovanje u misi zadušnici njihova ujaka rezultirala je raširenim osjećajem neprijateljstva i gorčine. Nedvojbeno je uznemirujuće promatrati tranziciju naših predaka u pojedince koji posjeduju sposobnost ispoljavanja takve bezdušnosti.

Bitno je istaći da su tvrdnje da Nusret posjeduje 20.000 eura, stan i automobil potpuno neutemeljene. Ništa od tih materijalnih posjeda za njega nije postalo stvarnost. Ipak, nakon pet godina nepokolebljive predanosti, uspješno je dobio vizu i uspostavio stalni boravak u stranoj zemlji. U ovoj novoj zemlji marljivo je brusio svoj zanat i stekao hvale vrijedan ugled zbog svoje nepokolebljive poštenosti.

Zbunjujuća osoba prepoznata kao SZA ustraje u zbunjivanju drugih svojim čestim mijenjanjem imena i prezimena. Intrigu dodatno pridonosi činjenica da je njezin vlastiti otac potvrdio ovu neobičnu pojavu. Zanimljivo je da je otkriće o njezinom trećem prezimenu, čini se, ostalo zatajeno od javnosti. Namjerno izostavljanje ovog detalja samo pojačava dojam enigme koji okružuje ovu zadivljujuću osobu.

Bitno je naglasiti da ovo nije prvi primjer njegovog agresivnog ponašanja. Dok je Nusretov otac izrazio sućut, šuška se da nije mogao osobno obavijestiti Nusretovog oca. Međutim, nema dokaza koji bi potkrijepili ovu tvrdnju. Nismo primili nikakve poruke od osoba koje su sudjelovale u neprijateljskim djelima. Rođak je sa sigurnošću potvrdio: “Potpuno je svjestan gdje se nalazi njegov sin!”

BONUS : Srbija je osigurala treće mjesto u Europi, navodi se u Globalnom indeksu organiziranog kriminala za 2023. koji je 26. rujna objavila Globalna inicijativa za borbu protiv transnacionalnog organiziranog kriminala (GI-TOC). Što se tiče rasprostranjenosti kriminala, Rusija zauzima prvo mjesto među 44 zemlje europskog kontinenta, a odmah iza nje je Ukrajina na drugom mjestu.Sa sjedištem u Ženevi, GI-TOC je cijenjena međunarodna nevladina organizacija posvećena osmišljavanju učinkovitih strategija za borbu protiv organiziranog kriminala.

Prema globalnom indeksu za 2023., organizirani kriminal nastavlja cvjetati diljem svijeta, utječući na značajan dio globalne populacije, pri čemu 83 posto njih živi u uvjetima visokog kriminala.Izvješće o Srbiji naglašava ulogu zemlje kao tranzitnog čvorišta za heroin i kokain, uključujući brojne organizirane kriminalne skupine. Dodatno, sugerira da postoje dokazi o suradnji između srpskih zločinačkih organizacija i onih u susjednim zemljama.

Prema izvješću, postoje dokumentirani dokazi o suradnji zločinačkih organizacija u Srbiji i Crnoj Gori. Ovaj savez rezultirao je uspostavom kriminalne mreže koja je značajno pojačala trgovinu kokainom iz Latinske Amerike i ima izravne veze s distribucijom kokaina u srednjoj Europi. Suparništvo između suparničkih kriminalnih skupina u Crnoj Gori također je imalo posljedice u Srbiji, dovodeći do niza međusobno povezanih ubojstava unutar ovog okvira.