Trenutno Vijesti

Novinar “koji viče na žene” verbalno napao doktoricu Dariju Kisić Tepavčević: Evo šta mu je Vučić poručio

Situacija sa pandemijom korona virusa se pogoršava iz dana u dan u cijelom svijetu i mnoge države bilježe rekordne brojeve zaraženih. Opet se uvode restrikcije a svi strahuju od onoga što nas očekuje u sljedećem mejsecu kada se predviđa da bi mogao biti vrhunac ovog trećeg pika koji stručnjaci počinju da nazivaju velikim udarom.

Da li će i kao zdravstveni sistemi moći da odgovore ako se popune bolnički kapaciteti niko ne može da predvidi a ljudi se stalno upozoravaju da poštuju donesene mjere. I dalje se insistira na tome da nam je nošenje maski i fizička distanca jedina zaštita jer se još uvijek nije pronašla efikasna vakcina a i kada bude napravljena trebaće dosta vremena da se ona proizvede u većim količinama.

Kadaje u pitanju region, Srbija ima najpovoljniju epidemiološku situaciju i krizni štab stalno prati broj zaraženih i donosi po potrebi nove mjere. Na konferenciji za štampu kojoj je prisustvovala doktorica Darija Kisić Tepavčević je došlo do verbalnog napada na nju od strane novinara Davora Lukača koji je na njene riječi o novim mjerama i kaznama ako se one ne budu poštovale rekao da je situacija sa kriznim štabom ista kao na Golom otoku, sad ima kazni , pa nema kazni.

Inače ovo nije prvi put da se novinar Foneta ovako ponaša na konferencijama za štampu a njega je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jednom prilikom nazvao onim koji viče na žene i napao ga je zbog njegovog nepristojnog ponašanja. Nakon ovih Vučićevih riječi Davor Lukač je napustio Palatu pravde u Srbiji u kojoj se održavala konferencija.

Oglasi – Advertisement