Novi smrtonosni virus iz Azije koji bi mogao da uzrokuje haos u svijetu – Ubija za manje od 24 sata, pogledajte koji su simptomi! – Savjeti za deset
Vijesti

Novi smrtonosni virus iz Azije koji bi mogao da uzrokuje haos u svijetu – Ubija za manje od 24 sata, pogledajte koji su simptomi!

Priče o korona virusu su se napokon počele stišavati u svijetu, i čovječanstvo je počelo da se oporavlja od terora koji je uzrokovao ovaj opasni virus.

Epidemiolozi širom cijelog svijeta su počeli da se fokusiraju na jednu novu stvar koja bi po njihovim mišljenjima mogla da uzrokuje mnogo ozbiljnije probleme od korona virusa.

Riječ je o jednom neotkrivenom virusu koji se počeo pojavljivati na prostorima Azije, a do jeseni bi mogao da uzrokuje nezamislive posljedice.

Odnosno, tim naučnika iz Kine su otkrili jedan novi virus koji je sličan COVID-19 virusu po biološkoj strukturi, i nazvali su ga “Nipah”.

Povišena tjelesna temperatura i kašalj su glavni simptomi, a nakon samo par sati osobama koje su zaražene dobiju jaku vrotglavicu…

Mnogo je strašniji od korona virusa zbog toga što može da eskalira za manje od dva dana dovoljno da osoba dobije nepovratne posljedice, ili čak da uzrokuje dovoljno komplikacija na mozgu da nas ubije?!

Oglasi – Advertisement