Njemački stručnjak za zdravlje ima “genijalnu ideju”: “Zatvoriti sve koji su zaraženi virusom i njihove porodice. Kada oni preminu, nestati će i virus”

0
322

Pandemija korona virusa nema namjeru da popusti u neko dogledno vrijeme,a vidljivo je da se situacija u velikom dijelu svijeta i pogoršava, a nekako je posebno loše, kada je Europa u pitanju u najjačoj europskoj sili Njemačkoj. Glavna tema je vakcinacija, a i u tome Njemačka ima problema, jer nabavka vakcina ne ide po planu, pa je već najavljeno da će biti kašnjenja sa vakcinacijama građana sve do marta mjeseca

Ipak, mnogo je i onih koji su protiv vakcinacije jer u tome vide neke zavjere,a  u vezi toga se oglasio i njemački medicinski stručnjak  Karl Lauterbach, te je dao jedan veoma bizaran prijedlog kao alternativu vakcini: “Ja sam presretan što smo dobili priliku, prvu pravu priliku, da se borimo protiv koronavirusa. Naravno, niko ne može i ne smije reći da je vakcina 100% dobra i 100% učinkovita, ali je definitivno sredstvo pomoću kojeg će se reducirati šanse da se širi zaraza ovim virusom. Međutim, jasno mi je da ima jako puno onih koji se protive primanju vakcine, koji tvrde da je koronavirus laž i da je sve marketing. Postoje, naravno, neke alternative, brutalnije i rigoroznije metode kako se riješiti virusa”

Dalje je u svome razmišljanju ovaj stručnjak rekao nešto što je podiglo veliku prašinu u Njemačkoj: ”Šta bi rekli na to kada bi se uvela mjera da se izoluju svi oni koji su zaraženi i njihovi najbliži, pa kada svi oni umru od posljedica koronavirusa, sa njima bi koronavirus umro, jer se više ne bi mogao širiti? Da li vam se ta ideja više sviđa?” uz osmijeh je rekao ovaj stručnjak, ali je vidljivo bilo da to nije mislio ozbiljno.